Mysteeriseltä kuulostava NunoErin on Mississippiläinen yritys, joka hyödyntää huonekaluissaan lämpöön reagoivaa pintamateriaalia. Tarjolla on sohva ja rahi, joihin siis käytännössä jää jälki istujasta. Tällaista materiaaliahan on nykyään käytössä myös kylpyhuoneen kaakeleissa, ilmeisesti lähinnä efektin erikoisuuden vuoksi. Mielestäni tällainen sohva ei ole mitenkään erityisen käytännöllinen tai esteettinen. Enemmän olenkin kiinnostunut missä tällaista lämpöön reagoivaa materiaalia voisi ”oikeasti” käyttää luomaan hyvä uusi ominaisuus.

Jostain syystä tätä nojatuolia ihmetellessä ensin tuli mieleen wc-istuin. Eikö olisikin loistavan ovelaa, jos renkaasta näkisi onko sillä istuttu äskettäin. Tai vaikkapa tuolit koleassa odotushuoneessa, voisi valita valmiiksi lämmitetyn istuimen. Kangasmaista materiaalia voisi hyvin käyttää myös kodin lattialämpötilan mittaamiseen, jos sen levittäisi lattialle, olettaen että materiaali on tarpeeksi herkkää muuttamaan väriään. Myös vesihana voisi muuttaa väriään lämmön mukaan, niin voisi arvioida minkä lämpöistä vettä hanasta tulee. Vaikka näkeehän sen kyllä siitä säätimestä. Toisaalta joillain on pakkomielle laskea minuutti kylmää vettä, että saa mukamas tarpeeksi kylmää.

Lähteet: www.nunoerin.com (raskas Flash), www.designboom.com

Edellinen artikkeliNokia tarjoaa ilmaisen Ovi Kartat -navigaatiosovelluksen kaikille puhelimiensa käyttäjille
Seuraava artikkeliMap² – Parempi paperikartta