Tässä on näppäränoloinen tuote. Aputure on näyttö, joka kytketään digikameran av-lähtöön ja se näyttää näin lähes kameramerkistä riippumatta (Sony ei) kuvan, jonka kamera välittää tästä lähdöstä. Normaalissa tapauksessahan kyseessä on kameran takanäytössä näkyvä kuva, jossa uusissa digijärkkäreissäkin on etsimen kuva suoraan. Vanhemmissahan kuva näkyy vasta kun kuvan on ottanut.

Kuten kuvasta näkee, laite on apuna omakuvissa, korkealta telineeltä kuvattaessa, kuvattaessa matkan päästä sekä alhaalta päin kuvattaessa. Saattaa olla, että mainostoimisto on tehnyt firmalle pienen pilan tuosta viimeisestä kuvasta päätellen sekä laitteen koko nimestä: Aputure Gigtube Instant Digital Screen Remote Viewfinder. Kenties copywriterilla oli vauhdikas päivä.

Näyttö on 2,5-tuumainen 230 tuhannen pikselin 16 miljoonan värin omaava ja toimii 2 metrin johdon päässä. Laitteessa on siis myös etälaukaisin, joten tässä mielessä tuo omakuvan ottaminen voisi olla laajennettavissa helpotuksen myös ”oikeisiin” kuvaustilanteisiin, jossa itse on mallina esimerkiksi hieman kauempana. Rajaaminen helpottuisi. Hintaa laitteella on n. 200 dollaria.

Lähde: www.aputure.com (via www.redferret.net)

Edellinen artikkeliSähkömagneettisia pulsseja ampuva kanuuna auttaa poliiseja autojen pysäyttämisessä
Seuraava artikkeliJääkaappi 2.0

4 KOMMENTIT

 1. aivan turhake laite .. iskee vain wuzzi video silmikon päähän ja laitteen kameraan ja seuraa kuvaa 50″ monitorista .. mikäli vhs tasoisella kuvalla tahtoo sommitella kameraa ..

 2. Jaa että kolmen sadan videosilmikko kannattaa hankkia vain kameran suuntausta varten? Ei..

  Erittäin kätevä laite. Ihme jos ei ole vielä aikaisemmin kukaan tuota keksinyt. Parinsadan metrin kantama ja langaton laukaisu, niin saadaan kamera vaikka pienoislennokin tai muun kauko ohjattavan laitteen kyytiin.

 3. a) halvimmillaan lasit saa eurolla 160 egellä
  B) kukaan ei järkkäriä laita minkään kaukokayttöisen laitteen kyytiin mikäli on tärinää ja vaarana että esim lennokki putoaa maahan ja siinä sit menee edullisin 450-500 egen linssi + halpa 600-3000 egen runko .

  c)ja laukaisin johdolla tai ilman kolmannen osapuolen valmistajan valikoimasta ei maksa paljoa ..

  D) uskoisisin että jo 46 tuumaista tv:tä vastaavalla halvimmalla videosilmikköllä kuvaamisesta voi tulla elämys urheilukuvauksessa ja muussa sommittelussa kameralla kuin kameralla …

 4. xxx:n ”asiantuntemus” menee vähän haaskiin kun kommenteista ei saa mitään selvää…

Kommenttien lisääminen on estetty.