Aputure Gigtube Instant Digital Screen Remote Viewfinder on nimihirviö, joka näyttää kameran etsimen kuvan

Tässä on näppäränoloinen tuote. Aputure on näyttö, joka kytketään digikameran av-lähtöön ja se näyttää näin lähes kameramerkistä riippumatta (Sony ei) kuvan, jonka kamera välittää tästä lähdöstä. Normaalissa tapauksessahan kyseessä on kameran takanäytössä näkyvä kuva, jossa uusissa digijärkkäreissäkin on etsimen kuva suoraan. Vanhemmissahan kuva näkyy vasta kun kuvan on ottanut.

Kuten kuvasta näkee, laite on apuna omakuvissa, korkealta telineeltä kuvattaessa, kuvattaessa matkan päästä sekä alhaalta päin kuvattaessa. Saattaa olla, että mainostoimisto on tehnyt firmalle pienen pilan tuosta viimeisestä kuvasta päätellen sekä laitteen koko nimestä: Aputure Gigtube Instant Digital Screen Remote Viewfinder. Kenties copywriterilla oli vauhdikas päivä.

Näyttö on 2,5-tuumainen 230 tuhannen pikselin 16 miljoonan värin omaava ja toimii 2 metrin johdon päässä. Laitteessa on siis myös etälaukaisin, joten tässä mielessä tuo omakuvan ottaminen voisi olla laajennettavissa helpotuksen myös ”oikeisiin” kuvaustilanteisiin, jossa itse on mallina esimerkiksi hieman kauempana. Rajaaminen helpottuisi. Hintaa laitteella on n. 200 dollaria.

Lähde: www.aputure.com (via www.redferret.net)