Vaikka sota on ilmiönä negatiivisia mielikuvia herättävä, on se edesauttanut monien keksintöjen syntyä. Myös toinen maailmansota oli sotateknologiassa hyvin nopean kehityksen aikaa ja aiemmin olen kirjoittanut aikakautta sivuten mm. suihkumoottorin syntyhistoriasta.

Toinen maailmansota esitteli maailmalle aiemman, entistä nopeatempoisemman sodankäyntityylin ja salamasodan turvin Adolf Hitler sotavoimineen valloitti parin ensimmäisen sotavuoden aikana lähes koko Euroopan. Länsi-Euroopassa Englanti oli ainoa sillanpääasema, joka oli säästynyt kolmannen valtakunnan sotakoneiston täydeltä voimalta, sillä sen suojana oli luonnon muovaama 33 kilometriä leveä vesieste.

Englannin kanaalin kaltaiset esteet pysäyttivät kehittyneimmänkin sotakoneiston ja vaikka vuonna 1941 saksalaiset Unternehmen Merkurissa (Operaatio Merkurius) käyttivätkin laskuvarjojääkäreitä onnistuneesti Kreetan valtauksessa, kokivat joukot kovia tappioita tukikaluston puutteen vuoksi. Lisäksi joukot olivat jalan liikkuessa hitaita ja iso osa sotilaiden energiasta kului raskaisiin siirtymätaipaleisiin. Myös Liittoutuneet olivat tietoisia tästä ja tämä johti yhteen sotahistorian erikoisimmista luomuksista.

Kesäkuussa 1940 Yhdysvaltain asevoimat ilmoittivat amerikkalaisille autonvalmistajille etsivänsä käyttöönsä kevyttä tiedusteluajoneuvoa korvatakseen sillä mm. armeijan käytössä olleet T-mallin Fordit.

Kuten tiedetään, oli tämän kilpailun voittaja legendaksi muodostunut Willys-Overlandin Jeep, josta tuli myöhemmin yksi toisen maailmansodan tunnetuimmista symboleista. Jeeppi suoriutui erinomaisesti vaikeassakin maastossa ja sitä valmistettiin Yhdysvaltain armeijalle vuosien saatossa yli puoli miljoonaa kappaletta.

Hyvät maasto-ominaisuudet yhdistettynä luotettavaan tekniikkaan tekivät siitä ihanteellisen kulkuneuvon nopeille iskujoukoille ja yksi helikopteritekniikan pioneeri, Raoul Hafner näki maastoautossa potentiaalia yli perinteisten näkemysten. Mies päätti naittaa Jeepin ja Gyrokopterin keskenään pyrkimyksenä luoda lentävä auto Liittoutuneiden avuksi Manner-Euroopan takaisinvaltaukseen.

Hafnerin "Rotabuggyn" ensimmäinen prototyyppi vuodelta 1942

Gyrokopteri on potkurivetoinen lentokone, jossa kiinteiden siipien tilalla on pystysuoraan akseliin laakeroitu vapaasti pyörivä roottori. Gyrokopteri tai toiselta nimeltään autogiro liikkuu eteenpäin potkurin työntämänä. Erona nykyaikaisiin helikoptereihin siis on se, ettei se kykene esim. pystysuoraan nousuun.

Lentävä Jeeppi testilennolla hinauksessa pommikoneen perässä

Lisäksi ”Rotabuggy” suunniteltiin alusta alkaen hinattavaksi lentokoneen perässä, eikä se siis itse kyennyt lentoon lähtöön. Tämä eriskummallinen luomus lensi viimeisen lentonsa syyskuussa 1944, jolloin se lensi itsenäisesti kymmen minuuttia 400 jalassa (n.122 metriä) sen jälkeen kun se oli irroitettu Whittley-pommikoneen hinauksesta. Testit olivat olleet menestyksellisiä, mutta parempien vaihtoehtojen, kuten ”Waco” CG-4A-liitokoneen vuoksi lentävän Jeepin kehittelystä luovuttiin vähin äänin.

Lähteet: pakwheels.com, Wikipedia, weirdworm.com, willys-store.ru

Edellinen artikkeliPOSTCN01 – You got mail
Seuraava artikkeliDSSF x Punk Drunkers Jacket: Players Only -takki

3 KOMMENTIT

  1. Tämäntyyppinen vekotin tais olla jossakin Körmy-leffassa nimellä Hornet tuutti.

  2. Aika uskaliaita olivat he jotka nuihin koelentoihin osallistuivat. Ei tulisi ainakaan itselleni ihan ensimmäiseksi mieleen suostua lentävän jeepin kyytiin 120metrin korkeudelle:P

Kommenttien lisääminen on estetty.