Kaikille lienee tuttuja Kiinalainen posliini jossa on sinisiä lohikäärmeitä tai saksalaiset lautaset metsämaisemilla. New York Delft -astiasto edustaa hieman enemmän tämän päivän kaupunkia. Tosin en tiedä voiko taksia ja graffitia sanoa kaupunkiromantiikaksi. Kai niitä voi, sanotaan. Näissä lautasissa ja mukissa kuvaillaan uudenlaista tämän päivän kaupunkiromantiikkaa, jolle antaa tilaa perinteinen lautasen maisema. Sininen väri on tietenkin tässä oleellisessa osassa. Viisiosainen setti maksaa 100 dollaria.

Mielestäni astioihin voisi tehdä enemmänkin kuva-aiheita nykyajasta. Eri asia ovat tietenkin taidemaailmaan tehdyt teokset, joita ei ole tarkoitettukaan käytettäviksi. Toisaalta ovat myös seinälautaset, joilta ei niiltäkään ole tarkoitus syödä. Onhan meillä tietenkin muumikulhot. Mutta puuttumaan jäävät astiastot, joissa olisi jokin kokonaan uusi aihe, joka voisi olla hieman radikaalimpikin kuin haaleansininen taksi.

Lähde: www.lovegroverepucci.com

Edellinen artikkeliMisa on ”kitara” joka korvaa kielet kosketusnäytöllä
Seuraava artikkeliPOSTCN01 – You got mail

3 KOMMENTIT

  1. Tuo eurooppalaisen posliinin sininen väri muuten on aika jännä historian oikku – lännessä ei aikoinaan osattu tehdä muun värisiä, vaikka posliininteko muuten Kiinasta opittiinkin. Värikäs posliini oli pitkään idän mestarien tarkkaan varjeltu taito. Sininen oli väreistä helpoin tehdä.

  2. Joskus sata vuotta sitten tehtiin myös maalauksia kaupunkimaisemista. Enpäs muista yhtään öljyvärimaalausta nähneeni nykykaupungeista. Mutta en kyllä noita lautasia kotiini haluaisi, ihan tarpeeksi näen graffiteja ja tageja muutenkin joka päivä.

Kommenttien lisääminen on estetty.