Disko- eli peilipallot ovat perin peräisin jo 1920-luvulta, mutta 70-luvulta lähtien ne ovat olleet diskojen vakiovarustusta. Diskopallot ovat suuria palloja, joiden pintaan on kiinnitetty peilejä. Näin pyöriessään vaakasuunnassa ne hajottavat niihin heijastetun valon lukuisiksi säteiksi täplittäen ympäristön valopilkuin. Ihan siltä varalta, että joku ei muka tiennyt.

Kuten tunnettua, ovat ihmiset suuruudenhulluja eikä mikään tavanomainen riitä. Siispä ranskalainen taiteilija, Michel de Broin, valmisti maailman suurimman diskopallon ja kohotti sen nosturin kanssa Pariisin ylle. Diskopalloa valaistiin valonheittimin ja saatu efekti oli ainakin Gizmodossa nähtävillä olevan videon peruseella sanoinkuvaamattoman hieno.

Diskopallo on läpimitaltaan 7,5 metriä ja sen valmistamiseen on käytetty 1000 peiliä. Nostokurki nosti diskopallon viidenkymmenen metrin korkeuteen, josta se heijasti useana säteenä siihen suunnatut valot. Nyt vain toivomaan, että diskopallo lähtee maailmankiertueelle ja saadaan se Suomeenkin.

(Neotoraman kautta)

Mainos: täydellinen peilipallo -diskosetti -superkauppa.fi -verkkokaupasta!

Edellinen artikkeliKolelinia – pyöräilyä (lähes)pilvissä
Seuraava artikkeliFirst Person Tetris pistää pään sekaisin