Tetris on jo vanha klassikko, täyttihän se viime vuonna 25 vuotta. Tetriksestä on tehty monenmoisia versioita lähes jokaiselle tietokoneelle ja pelikonsolille. First Person Tetriksen kaltaista versiota ei ole kuitenkaan vielä tullut aiemmin vastaan.

Tetriksen perusideahan on pinota palikoita siten, että jäisi mahdollisimman vähän tyhjiä ruutuja. Kun rivin saa täytettyä kokonaan, se katoaa ja pelaajan pistekertymä kasvaa. Pelaajan on tarkoitus saada palikat käännettyä oikeaan asentoon ja siirrettyä oikeaan kohtaan ennen kuin ne putoavat alas asti.

Normaalisti palikoiden kääntäminen ei ole mitenkään sen kummempi juttu, mutta First Person Tetriksessä palikkaa kääntäessä myös taso kääntyy ympäri siten, että palikka säilyy samassa suunnassa kameraan nähden. Vaikka jonkin verran olen Tetristä aiemmin pelannut, niin tämä laittoi kyllä pakan niin sekaisin, ettei pelaamisesta meinannut tulla mitään. Käykääpä kokeilemassa osoitteessa firstpersontetris.com.

(Neotoraman kautta)

Edellinen artikkeliMaailman suurin diskopallo nousi Pariisin taivaalle
Seuraava artikkeliRobotagger on robottikäsi, joka tekee tagin kuin tagin ohjelmoituna GML (Graffiti Markup Language) -kielellä

8 KOMMENTIT

  1. Aivan varmasti. Ei minulla ainakaan heilu pää ympäri kun itse pelaan tetristä. First person ”magical” tetris, voisi olla parempi nimi. Tulee mieleen joku levitoija joka pelaa niin tosissaan kuin jotkut Mariota pelaavat että hyppelevät ja heiluvat ohjain kädessään kun menevät niin sisälle pelimaailmaan.

    Ensikertalaiset ainakin heiluvat, en tiedä sitten kuinka kauan tuo heiluminen kestää jokaisella.

    Odotellaanpa sitä tetristä joka on tosissaan ”First person” tetris, eikä mitään heiluntaa. Tulee pää kipeeksi myös tuommosesta heilumisesta vaikka peliä onkin helppo hallita, mutta tuo kuvaruuduun heiluminen laittaa kipua päähän. Pelatkaa tuollain tetristä kotonanne niin teiltä menee niskat nurin. Edes Marion pelaajat ei heilu noin hirveästi että kääntyvät 360 astetta ympäri pystysuunnassa.

  2. Olihan se ainakin vaihtelua perustetrikseen… Tuskin tulee kuitenkaan pelattua uudelleen. Pisteet ensiyrityksellä 9951 tasolle 05.

  3. Itse en ainakaan havainnut mitään suurta eroa normaalin tetriksen palaamiseen. Kuitenkin idea idean kääntämisestä päälaelleen on aina todella mielenkiintoista! Ja tässä se on vielä simppelisti ja melko toimivasti toteutettukin.

  4. Hienosti meni yli 1000 pistettä ja sitten piti lopettaa tarkoituksella… taitaa nämä juniorit olla vaan sen verran epävirtuaalisia nykyään ettei pää kestä pientä pyöritystä ? Oc:

Kommenttien lisääminen on estetty.