powerpost

Näin tietokoneaikakaudella sähköjohtojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Samalla sähköjohdot ovat alkaneet muodostaa melkosisia solmuja monen työpöydän alle. Itsekin olen usein saanut huomata, että vaikka kuinka koittaisi laittaa johdot fiksusti, ovat ne ennen pitkää taas solmussa. Erilaisia ratkaisumalleja on ehdoteltu ja niistä joitain on esitelty aiemmin Hilavitkuttimessakin. PowerPost-konsepti on yksi ratkaisuvaihtoehto lisää.

PowerPost on pöydänjalka, johon on keksitty laittaa sähköpistorasioita. Pistorasioihin saadaan laitettua niiden laitteiden pistokkeet, jotka ovat pöydän lähettyvillä ja päällä. Näin huoneen lattiaa pitkin kulkevien sähköjohtojen määrä saadaan vähennettyä yhteen – siihen, joka kulkee PowerPostista seinään.

(Gizmodon kautta)

Edellinen artikkeliSoffa.tv on uusi suomalainen underground-kulttuuriin keskittynyt netti-tv-kollektiivi
Seuraava artikkeliWiggystyle -kypäräperuukilla tuunaat kypäräsi paraatikuntoon!

14 KOMMENTIT

 1. Jonkinlaisen miinuksen antaisin siitä, että on maadoittamattomia pistorasioita, eli periaatteessa ei tietokonetta tähän pöytään voi kytkeä ja toisen miinuksen pöydän jalkaan ahdetusta lampusta.. itse ainakin vihaan kaikkia laitteiden ledejä ym.

 2. Olenkin odotellut moista keksintöä. Itsellä aikanaan oli jatkoroikka jesarilla pöydänjalassa kiinni. Miinusta tosiaan maadoituksen puutteesta.

 3. Vituttaa kun samassa huoneessa kun nukkuu niin ei saa millään sammuksiin mm. jatkojohdon kahta vilkkuvaa lediä, bluetoothin vilkkuvaloa, tietokoneen tuuletusreistä vilkkuu koneen sisällä joku valo, vaikka olisi sammuksissa, koneen Ethernet-kaapelin reiässä palaa valo, hiiren lataus-asemassa vilkkuu valo, tulostinskanneria ei saa kokonaan sammutettua jolloin siinä palaa valo, reitittimessä palaa 5-10 vilkkuvaa tai ei vilkkuvaa valoa, toisessa D-Linkin langattomassa reitittimessä palaa toiset 5-10 valoa, ja kaiken huipuksi kännykän joystickin ympärillä ”sykkii” valo. Ei noita viitsi teipilläkään limaistaa.
  Jokapaikkaan EI tarvitsisi niitä LEDejä tai muitakaan valoja tunkea!

 4. Lisäksi vielä, hyvin epäkäytännöllistä, että pistorasiat ovat suunnattu pöydästä ulospain, siinä helposti kävelee päin, ja pistokkeet taittuvat. Tai pöytää ei saa seinää/kulmaa vasten.

 5. ’Lisäksi vielä, hyvin epäkäytännöllistä, että pistorasiat ovat suunnattu pöydästä ulospain, siinä helposti kävelee päin, ja pistokkeet taittuvat. Tai pöytää ei saa seinää/kulmaa vasten’
  Voisi muuttaa niin, että pistokkeet olisivat sivulle päin, mutta pöydän alle, niin ei tulisi ongelmaa töpseleiden taittumisesta.

 6. Kätevä ja hieno! 😀 Jätän teknisen toteutuksen märehtimisen muiden huoleksi..

 7. Aika pelottavaa.

  Entäs, jos vettä kaatuu pöydälle ja valuu jalkaa pitkin lattialle? Siinä ei kauheasti uskalla ruveta kuivattelemaan.

 8. ”Entäs, jos vettä kaatuu pöydälle ja valuu jalkaa pitkin lattialle?”

  Entäs jos valuu pöydältä lattialle, johtojakajien päälle… pelottavaa?

  Saisi tosiaan olla maadoitetut pistokkeet, muuten täyden kympin idea!

 9. Olen ratkaissut ongelman ruuvaamalla tavallisen jatkoroikan pöydän alapintaan (siis semmoisen roikan jossa on päädyissä ruuvinkiinnikkeet). Pysyy lisäksi mukavasti poissa näkyvistä. Töpseleitä joutuu hieman kurkkimaan uusia laitettaessa, mutta se on paikassa jossa niitä ei muutenkaan joudu paljoa irroittelemaan ja kiinnittämään.

 10. ”Olen ratkaissut ongelman ruuvaamalla tavallisen jatkoroikan pöydän alapintaan.”

  Toihan on fiksu idea! Täytyypä itekin ruveta ruuvailemaan, saapahan vähän siistittyä johtosotkuja.

 11. ^ Jep jep. Toimii muuten hyvin, mutta jotkut muuntajamokkulat ovat sen verran painavia ja niiden pistokkeet sen verran löysiä että ne saattavat herkästi tipahtaa ylösalaisin olevasta töpselistä. Varaudu siis siihen ja kokeile. Ehkä hyvin sijoitetut kumilenkit ratkaisevat ongelman.

 12. Muuten hyvä, mutta haiskahtaa laittomalta maadoituksien puuttumisen takia.

Kommenttien lisääminen on estetty.