printer-toaster

Viimeisen sadan vuoden ajan leivänpaahtimet ovat ottaneet huimia edistysasteita. Leivänpaahtimissa on kokeiltu jos jonkinnäköistä ja viimein on päädytty melko toimivan oloiseen kotelomalliin, josta paahtuneet leivät ”hyppäävät” ylös ajastimeen asetetun ajan kuluttua loppuun. Muuttuvassa maailmassa ollaan kuitenkin aina matkalla eteenpäin eikä mikään säily ennallaan.

Othmar Mühlebachin suunnittelema leivänpaahdin on saanut vaikutteita tulostimesta. Ylös laitetaan pino paahtoleipiä ja paahdin paahtaa ne yksi kerrallaan ja pudottaa alla olevalle vadille. Paahdinsuunnitelma voitti Berner Design Awards -kilpailussa toisen sijan.

Siitä miten nopeasti paahdin leivät paahtaa tavalliseen malliin nähden ei ole tietoa, mutta voisi kuvitella, että tällaisella mallilla voitaisiin saavuttaa lyhyempiä paahtoaikoja kuin tavallisella paahtimella. Olisi toivottavaa nähdä tällaisia paahtimia pian jo kauppojen hyllyillä.

(Ubergizmon kautta)

Edellinen artikkeliWooferang palaa aina takaisin
Seuraava artikkeliPit Stop Motorsportsin Predator 2007 Suzuki Hayabusa