printer-toaster

Viimeisen sadan vuoden ajan leivänpaahtimet ovat ottaneet huimia edistysasteita. Leivänpaahtimissa on kokeiltu jos jonkinnäköistä ja viimein on päädytty melko toimivan oloiseen kotelomalliin, josta paahtuneet leivät ”hyppäävät” ylös ajastimeen asetetun ajan kuluttua loppuun. Muuttuvassa maailmassa ollaan kuitenkin aina matkalla eteenpäin eikä mikään säily ennallaan.

Othmar Mühlebachin suunnittelema leivänpaahdin on saanut vaikutteita tulostimesta. Ylös laitetaan pino paahtoleipiä ja paahdin paahtaa ne yksi kerrallaan ja pudottaa alla olevalle vadille. Paahdinsuunnitelma voitti Berner Design Awards -kilpailussa toisen sijan.

Siitä miten nopeasti paahdin leivät paahtaa tavalliseen malliin nähden ei ole tietoa, mutta voisi kuvitella, että tällaisella mallilla voitaisiin saavuttaa lyhyempiä paahtoaikoja kuin tavallisella paahtimella. Olisi toivottavaa nähdä tällaisia paahtimia pian jo kauppojen hyllyillä.

(Ubergizmon kautta)

Edellinen artikkeliWooferang palaa aina takaisin
Seuraava artikkeliPit Stop Motorsportsin Predator 2007 Suzuki Hayabusa

12 KOMMENTIT

 1. Jos lämmitin on liian pieni, toinen puoli ehtii jäähtyä, kun toinen on paistumassa :/

 2. Muistuttaa aika paljo sellasta liukuhihnamallia, jollasia on usein hotelleissa yms.

 3. Tiiä USB:stä mutta Firewiressä vois riittää virtaa vastuksille, tai sitten ei. Toisaalta USB:llä vois pistää määrittää montako leipää haluu tulostaa. Tai tulostuslämpötilan.

 4. Tuo tarvitsisi vielä voikasetin, joka levittäisi ravintorasvan leivälle välittömästi kun se on paahdettu. Ja koska tiedän miten saamaton olen, niin annan tämän idea ilmaiseksi kenen tahansa käytettäväksi.

 5. Millä perusteilla ”voisi kuvitella, että tällaisella mallilla voitaisiin saavuttaa lyhyempiä paahtoaikoja …”?
  Vaikka kone paahtaa leivät hieman eri tyylillä, niin itse tekniikka lienee kuitenkin sama – siis paahdetaan leivän pintaa kovalla lämmöllä? Koska lopputuloskin on sama kuin ”perinteisellä” paahtimella, niin mikä antaa aiheen olettaa nopemman paahtumisajan?

 6. Tämähän olisi tosi loistava varsinkin, jos paahtoleipää saisi jonoon printattavaksi ja asetuksista vaan näpytellä, kuinka monta ”tulostetaan”

  Hieno idea ja tosi hauskan näköinen.

 7. Ei tuolla valitettavasti ole edellytyksiä olla perinteistä nopeampi. Vähän kuin mustesuihkutulostin (tekee osan kerrallaan) vs sivun kokoinen leimasin (tekee koko alan kerralla).

 8. :D:D huomasin juuri äsken edelliseen kommenttiini liittyen, että juuri sillä tavallahan ne ovat jonossa, kuin mietinkin.. jo tässäkin mallissa.

  Hotellien liukuhihna-paahtimet ovat ainakin perinteisiä nopeampia. Nissä tosin on yleensä pitkä tunneli, jonka läpi leivät kulkee. Nopeus saavutetaan varmaankin hyvin pitkälti sen takia, että hihnalle saa monta leipää kerralla ja että laite syö tehoa varmasti moninkertaisesti normaaliin paahtimeen verrattuna.

 9. Tuohon vielä leikkuri, ja esipaistettua paahtista rullana kuin kassakoneessa, niin johan tulee paahtista kuin automaatista.

 10. Kun olisi vielä sisällä liikkuva lämpöelementti joka kirjoittaa kuumentamalla leipään, niin paahtoleivät saisi tulostettua oikeasti.

Kommenttien lisääminen on estetty.