2nn2nnk

Rajoitteet omaan liikkumiseen ovat rasittavia: jo keppien käyttäminen viikon ajan saattaa tuntua ylitsepääsemättömältä esteeltä. Entä kun kyseessä on loppuelämän ajan pyörätuolilla liikkuminen? Ei varmasti tunnu kovin lupaavalta, koska pyörätuolista riippuvainen joutuu rajoittamaan menemisiään sen mukaan mihin pyörätuolilla pääsee.

Hilavitkuttimessa on jo aiemmin uutisoitu telaketjuilla varustellusta pyörätuolista, mutta Action Manufacturin -nimisen firman kehittämä Action Trackchair -niminen pyörätuoli tekee homman käytännönläheisemmin. Kyseessä on siis jälleen pyörätuoli, joka poistaa osan tavallisen pyörätuolin tuomista rajoituksista. Tavalliseen sähkökäyttöiseen pyörätuoliin telaketjut yhdistävä Action Trackchair helpottaa monen ulkoilmasta pitävän liikuntarajoitteisen elämää ja tekee heistä vähemmän muista riippuvaisia ja itsenäisempiä.

Action Trackchair ei jää jumiin pieneen lumisohjoon tai mutaan, ja luonnossa liikkuvalle liikuntarajoitteiselle tuoli on varmasti erittäin tervetullut apuväline. Tämän pyörätuolin avulla on mahdollista lähteä esimerkiksi metsästysreissulle mukaan tai muuten vain metsän siimekseen ulkoilemaan ilman suuria ongelmia.

Action Trackchairin nettisivuilla pyörätuolia myydään hinnan ollessa 8000 taalasta eli noin 5500 eurosta ylöspäin. Lisähintaa tuovat mahdolliset erikoisväritykset tai lisävarusteet kuten etuvalot tai huotra aseelle.

(Medgadgetin kautta)

Hypyn jälkeen videota pyörätuolin toiminnasta.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/t2npMPHu5A4" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Edellinen artikkeliOOOMS Rocker, keinutuolijalat
Seuraava artikkeliWooferang palaa aina takaisin

10 KOMMENTIT

 1. Aika miehekkään näköinen tuoli 🙂

  Tuskin tuolla sorsastusta kummempaa metsästystä pystyy harjoittamaan, sillä metsässä harvemmin on minkäänlaisia polkuja, mutta onhan liikuntarajoitteiselle jo hienoa päästä vaikkapa kiertämään pururataakin. Talviulkoilusta puhumattakaan.

 2. Aivan liian korkea painopiste ,kaatuu helvetin helposti, lyhyt telasto, vielä kaiken lisäksi kiikkerä.
  Ehkä tuo menee nyt jossain pusikossa tasamaalla muttei todellakaan ”missä vain”, hintansa väärtiksi en tuota kutsuisi, mutta varmasti olisihan tuolla kiva varmasti aamuposti hakea, eikä siihenkään kelpaisi, jos tulisi 20cm lunta liian pienenmaavaran vuoksi.

 3. Tuolla hinnalla saa suht tehokkaan mönkijän, jolla voi sitten liikuntarajoitteinen ajella, olettaen että yläkroppa toimii!

 4. miksi ne tekee aina tommoisiin noin huonot telat jotka ei jousta? ottais panssarivaunuista mallia. jos tolla ajaa vaikka pinen puun ylitte niin koko ”pyörätuoli” kallistuu.

 5. Yritys hyvä kymmen. Ei ehkä kaiken ratkaiseva viritys, mutta hyvä alku. Näitä keksintöjä sais olla enemmänkin ja ennenkaikkea halvemmalla hintaa. Ei ko. asiakasryhmällä tällaisiin varaa ole.

 6. Ne ajelee entisillä trollaatoreilla hemmetin kovaa alakäytävien läpi että älkää nyt vielä isompaa tankkia tehkö niille että kun kovaa hurauttavat lävitte niin pienempi tila väistää. Onhan nekin jo olevat trollaattorit vaarallisia kun vaaralliset kuskit, mutta nuissa on telaketjut. Olen nähnyt miten tankki liikkuu ja mitään hiljaista vauhtia se ei liiku kun telat ottaa hyvin vauhtia.

  No, ei muutakuin asenteleen kylttejä.

  ”Beware drivers in this section who can drive over you with this thing (kuva)”.

  Ei ole näitäkään kylttejä vielä olemassa.

  ”Beware drivers who drive highspeed with these (kuva)”.

  Eräs kommentti tuohon kuvassa olevaan henkilöön. Jos katsotte tarkasti kuvaa, huomaatte kuinka henkilö ajaa vaarallisesti tuommoisella painavalla laitteella järven reunaa erittäin läheltä. Kai tuo henkilö seuraavassa kuvassa oli jo ajanut järveen kun koko pahkana kaatui fysiikanlaitten mukaan oikealle päin. (Ei voi olla huomaamatta tuota yksityiskohtaa)

 7. Suomessa myynti voi jäädä vaisuksi, kun täällä yleensä tuolit lainataan toistaiseksi olevalla sopimuksella.

Comments are closed.