Maailman pienin lumiukko on 0,01mm korkea ja ei ole tehty lumesta

Maailman pienin lumiukko valmistettiin Britannian National Physical Laboratoryssa. Täällä mittausyksiöiden standardoimiseen erikoisen hyvin perehtyneessä laitoksessa tohtori David Cox asetteli elektronimikroskooppien kalibrointiin tarkoitettuja nanohiukkasia yhteen ukon palluramuodoksi ja samalla kiinnitti ne toisiinsa platinan avulla. Silmät ja suu piirrettiin ionisäteellä ukon kasvoihin. korkeutta ukolle tuli sitten 0,01mm eli n. viidesosa hiuksen paksuudesta.

Todellinen haaste ja oikea haaste olisi mielestäni tehdä tämä lumesta.Ei taitaisi tulla näin pientä. Ja sen kaveriksi sitten maailman suurin lumiukko niin johan menisi lujaa.

Lähde: www.dailymail.co.uk (via www.gizmowatch.com)

Edellinen artikkeliBarack Obama ekstaasi-pilleri
Seuraava artikkeli”Möbiuksen rinkeli” on matemaattisesti korrekti välipala

13 KOMMENTIT

 1. Nanoteknologia on ihmeellistä. Sillä voi luoda alhaalta ylös erittäin tarkkoja asioita ja ne vasta ovat kestäviä, esimerkiksi buckypaper, joka on erittäin kestävää rakennetta. Mieti talosi rakennettuna buckypaperista.

  Harmi että elämme vielä rahajärjestelmässä niin emme ainakaan tällä hetkellä näe mitään buckypaperista rakennettuja taloja, enemmänkin sitä materiaalia yritetään käyttää militarismi juttuihin. 🙁

  Vaikka ajattelee että tuommoinen lumiukko ei ole mikään näyte tärkeästä asiasta, mutta kun lähtee ajattelemaan niin nanoteknologia muuttaisi koko maapallon elämän täydellisesti. Ei mitään ihme sählinkiä vaan tavara mitä tarvitset rakentuu laatikossa ja sitten se työntää sen sinulle valmiina.

 2. Näyttää jotenkin syötävän hyvältä, toffeejäätelö tai jotain? 🙂

 3. tuo on vain joku feikkiukko. oikea lumiukko on tehty lumesta. ei kelpaa

 4. Kyllä tämä nykyteknologia jaksaa ihmetyttää aina välillä, kuten sanottua kehityksen vauhti tuntuu hurjalta ja itse olen kiinnostunut juuri tällaisista asioista. Töihin kun pääsisi vääntämään tällaisia. PS: Älkää jaksako sanoa että ei ole lumesta, lumiukkoa olisi mahdotonta tehdä tuossa skaalassa.

 5. Ihmetteliä, ei välttämättä mahdotonta tehdä noin pientä lumiukkoa lumesta. Vesipisarat ovat melko suuria molekyyleja loppujenlopuksi, mutta jos tekee keinotekoisesti nanokokoisia vesipisaroita ja jäädyttää ne, niin sillä tavalla voi tehdä sitten nanokokoisen lumiukon.

  Siihen tarvitsee sitten nanokokoisia robotteja, jotka ovat nykyisellä teknologialla helppo tehdä. Ihminen vain tekee 3D-mallin, siirtää mallin robotille ja robotti työstää sitten sellaisen mitä ihminen halusi. Yksinkertaista loppujenlopuksi tehdä semmoinen.

 6. Tietokone Virus? 😀 Toffee Jätelö 😀 Repeilen ku on teillä hyvät kommentit 😀 😀

 7. Oikeassa lumiukossa pitää olla kolme palloa ja porkkananenä. Tuossa ei ole kumpaakaan.

 8. Ei lumiukolle ole määritelty minkälainen sen pitäisi olla että se olisi lumiukko. Jokaisella on erilaiset kuvat lumiukosta niinkuin itse tykkään nenättömästä lumiukosta paljon.

 9. Nojaa, eipä sinällään ihmeellinen ole tuo lumiukko, se kun ei ole lumiukkokaan. Mutta tuntuu uskomattomalta että tiede on edennyt noin pitkälle.

Comments are closed.