ls2

Livescribe Pulse Smartpen -kynällä kirjoitat muistiinpanot, nauhoitat puhujan ja yhdistät ne kokonaisuudeksi tietokoneella. Kynä siirtää tietokoneelle kaiken kirjoitetun ja piirretyn sekä osaa synkata nauhoituksen muistiinpanojen etenemisen mukaan. Nauhoitukset aktivoidaan valitsemalla tekstipätkä tai piirretty kuva. Muistiinpanoista voi esimerkiksi etsiä tiettyjä sanoja, joten ohjelma tunnistaa ilmeisesti käsialan. Lääkärit ja muut syherötekstaajat voivat suhtautua varauksella.

Smartpen toimii millä tahansa paperilla, johon on tulostettu kontrollimerkit. Tulostuspohjan voi ladata valmistajan sivuilta ilmaiseksi. Kynän toiminta perustuu pieneen infrapunakameraan.

Tietokoneelle ladatut muistiinpanot on helppo jakaa ystävien ja kollegoiden kanssa. Kirjoitetut muistiinpanot ja äänen voi jakaa erikseen pdf- ja äänitiedostoiksi tai ne voi yhdistää yhdeksi ”pencast”-tiedostoksi.

Tällä luulisi olevan käyttöä luentomuistiinpanojen lisäksi myös toimittajille, piirtäjille, taiteilijoille ja graafikoille.  Lisäksi Smartpen ei vain nauhoita puhetta, vaan toimii myös musiikkisoittimena.

Hintaa laitteella on varusteiden mukaan $170 (2Gb), $200 (4Gb) tai $250 (Pro-setti). Smartpen toimii Windows- ja Mac-ympäristöissä. Laitteen saatavuudesta Suomeen ei ole tietoa.

Esittelyvideot ja lisätietoa valmistajan englanninkielisiltä sivuilta.

Lähteet: Desingboom ja Livescribe.

Edellinen artikkeliMainioita viraalivideoita kansalle (kaupallinen tiedote)
Seuraava artikkeliMake Household Not War ja You Are Here