XOR motors esittelee: XO2 urban transformer, kokoontaittuva sähköskootteri 1
XOR motors esittelee: XO2 urban transformer, kokoontaittuva sähköskootteri 2
XOR motors esittelee: XO2 urban transformer, kokoontaittuva sähköskootteri 3
XOR motors esittelee: XO2 urban transformer, kokoontaittuva sähköskootteri 4

XOR esitteli EICMA-moottoripyörämessuilla Milanossa viikonloppuna kokoontaitettavan XO2-skootterin. Menopeli taittuu kätevästi kasaan neljänneskuutiometrin kokoiseen salkkuun, jossa sen voi vetää pyörillä perässä. Valmistaja lupaa tälle sähköskootterille huoltovapaan käytön, ainoastaan jarrupalat ja renkaat täytyy katsastaa aika ajoin. Latauksen voi suorittaa tavallisesta sähkötöpselistä ja 2 tunnissa akut ovat 80-100 prosenttia täynnä, mallista riippuen.

Huippunopeus XO2 50 Urban -mallisella transformersilla on 60 km/h ja toimintasäde 70 km. Valmistaja lupaa tuotteelle 3 vuoden takuun. Myös ajettavuutta kehutaan helpoksi. Akun kanssa painoa on tällä mallilla 68 kg, joten kyllä sen saa perässä vedettyä, tai sitten auton takahudlariin. Mielestäni erittäin mielenkiintoinen laite ja designkin on kohdallaan.

Lähde: www.designboom.com, Valmistajan sivut: www.xor-motors.com

Edellinen artikkeliPotentiaalisia patentteja osa 7
Seuraava artikkeliPeliarvostelussa Drake’s Fortune 2 – PS3

11 KOMMENTIT

 1. Fiksun oloinen laite. Mitäköhän suomen lainsäätäjä ja verottaja keksii kieltääkseen moisen.

 2. Tahtoo tommosen!! 🙂

  Suomessa vaan hankalaa saada näitä uusia vempaimia tieliikennekäyttöön:
  Koska huippunopeus on ilmoitettu yli 45 km/h, tuota ei saa rekisteröityä mopoksi. Moottoripyöräksi periaatteessa saisi (kalliimpi vaktutusmaksu jne), mutta veikkaan, että sitä varten laitteesta puuttuu tarvittavat varusteet – huomiovalot jne.

  Suomen lainsäädäntö on kyllä antiikkinen… 🙁

 3. Hieno on, vähän tossa kuvassa tuli joku pappamopo mielen. En edes tiennyt, että tollaseen kokoontaitettavaan mopoon saa sähköllä tommoset tehot. Ja taas tulee minulta ”mikäköhän mahtaa olla hinta tollaselle?”

 4. Ja vielä kolkyt euroo. Miten tämä voi olla mahdollista? Onko tämä pöytä vinossa, mitäh? Eihän tämä voi olla mitenkään mahdollista. PYSÄHDY, SIINÄ EI OLE JARRUJA!!!!

 5. 68kg… ei tuota kyllä mikään hennompi neitonen paljon nostele auton hudlariin tai sieltä pois. Täytyy olla jo aika riski äijä, ja kehtaako semmonen sitten taas ajella tommosella.

 6. heti kun kokoon taitettava skootteri tulee myyntiin sähköpostiin viesti.olen sen tarpeessa.mistä niitä saa paljonkomaksaa.

Comments are closed.