Piirrä silmillä

IMG_0176

EyeWriter on laite, joka mahdollistaa tietokoneelle piirtämisen pelkästään silmän liikkeillä. Laite perustuu ”eye tracking” -menetelmään ja on rakennettu Playstationin Eye Toyn ympärille.

EyeWriterin kehittämisessä ei ole ollut vain hinku luoda jotain hauskaa ja kertäkäyttöistä, vaan projektin taustalla ovat Free Art and Technology (FAT), OpenFrameworks ja the Graffiti Research Lab, josta ehkä tärkeimpänä halvaantunut graffititaiteilija Tony Quan eli tunnetummin TEMPTONE. Quan sairastaa ALS-tautia, joka rappeuttaa liikehermot ja halvaannuttaa potilaan kokonaan. Projektin myötä lähes täydellisesti halvaantunut taiteilija on jälleen voinut luoda taidettaan.

EyeWriterista toivotaan myös apua muille ALS-tautia sairastaville ja halvaantuneille – teknologia on helposti sovellettavissa muuhunkin kuin piirtämiseen. Halvaantuneille on ollut olemassa vastaavia apuvälineitä jo pitkän aikaa, mutta avainsanana EyeWriterissa on hinta: sen rakentaminen maksaa vain murto-osan vastaavista välineistä. Projekti perustuu open source -teknologiaan ja näin ollen jokainen voi käyttää projektin tuloksia ilmaiseksi ja osallistua sen kehitykseen.

Lisätietoa, lyhyt esittelyvideo sekä ohjeet oman EyeWriterin tekoon löytyvät projektin sivuilta.

Lähteet: DesingBoom & Information aesthetics.
Kuvat: The EyeWriter