Potentiaalisia patentteja osa 5

Rotat ja hiiret ovat olleet ihmiskunnan vitsauksena jo tuhansia vuosia. Ne viihtyvät lähellämme mm. siksi että meillä on tapana kerätä ruokaa varastoon ja varaston puolustaminen on ollut työn ja taistelun takana. Asia oli näin myös 1800-luvu Pohjois-Amerikassa, joka myös villinä läntenä tunnettiin. Tuolloin ihmisten väliset erimielisyydet ratkaistiin kuudesti laukeavilla ja näiltä ajoilta on jäänne amerikkalaisten intohimon aseita kohtaa. Tämä luonnollisesti herätti ajatuksen siitä, että jos kotia ja omaisuutta puolustettiin kaksijalkaisia tuholaisia vastaan revolverilla, niin miksi samaa tekniikkaa ei käytettäisi myös nelijalkaisiin ystäviimme.

Revolveri-hiirenloukku

Vuonna 1882 yhdysvaltain patenttihallintokeskus kirjasi patentin yllä näkyvän kuvan kaltaiseen hiirenloukkuun. Puiseen telineeseen kytkettiin kiinni revolveri, jonka liipaisimeen oli yhdistetty jonkinlaisen mekanismin kautta juustonokare. Kun hiiri, rotta tai juustofetissistä kärsivä naapurin isäntä sitten meni palaan koskemaan, mekanismi laukaisi yhden panoksen kohti herkuttelijaa. Voisin epäillä, että tällä ansalla lähti hengiltä isompikin rotta.

Jotain aikakauden hengestä Yhdysvalloissa kertoo se, että patentin keksijä (jonka nimeä ei valitettavasti lähteessä mainittu) ilmoittaa patentin soveltuvan asennettavaksi esim. oveen tai ikkunanpieleen toivottamaan epätoivottuja vieraita tervetulleiksi.

Vaikka emme ole korvausoikeudenkäyntien luvatussa maassa, niin tunnen pakottavaa tarvetta sanoa tähän loppuun; älkää kokeilko tehdä tätä kotona.

Lähde: totallyabsurd.com