freedomlegItse jouduin muutama vuosi sitten käyttämään kainalosauvoja, koska polveni leikattiin. Kyseessä oli onneksi vain pieni tähystysleikkaus ja pääsin sauvoista eroon alle viikossa ja jo sinä aikana pystyin melko hyvin kävelemään ilman sauvoja tasaisilla alueilla ja pärjäsin melko hyvin yhdellä sauvalla, koska leikatunkin jalan päälle pystyi painoa laittamaan.

Mikäli jalka olisi ollut niin pahassa kunnossa, ettei sen päälle olisi voinut laskea yhtään painoa, olisi tilanne ollut varmasti paljon vaikeampi. Koko ajan ja joka paikkaan mennessä olisi pitänyt olla molemmat sauvat mukana.

Nyt jalkansa satuttaneiden elämää helpottamaan saapuu kuitenkin Forward Mobilityn Freedom Leg. Ei enää hankalia sauvoja, jotka pitävät kädet varattuina! Freedom Leg siirtää vartalon painon jalan ylemmälle osalle, jolloin vahingoittuneeseen nilkkaan, polveen tai sääreen ei kohdistu rasitusta. Laitteen paino on saatu niinkin matalaksi kuin 1,2 kiloon, joten sen paino ei häiritse.

Freedom Legin kanssa on varmasti mukavampi ja helpompi liikkua kuin raahaamalla koko ajan sauvoja mukana. Pistää miettimään, että miksi tätä ei olla keksitty aiemmin ja kuinka pian tämä otetaan yleisesti käyttöön.

Hypyn jälkeen videota laitteen käytöstä. Näyttää melko näppärältä kun vertaa sauvoihin.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/s-0AeiJ7Y64" width="510" height="310" wmode="transparent" /]

Edellinen artikkeliSeinä-salakuuntelulaite
Seuraava artikkeli210 km/h viilettävä kaksipyöräinen linux-palvelin: Mavizen TTX02

17 KOMMENTIT

 1. Kyllä minäkin olen tuollaisen suunnitellut, mutta nytpä se on vasta joku tehnytkin

 2. tommoiselle ois kyl käyttöö.. helpottas monen elämää ku noi sauvat on aika ikävät kun yrittää kädellä tehdä jotain esim: tupakointi
  nimimerkillä: kolarissa ollut ja vasen jalka haudassa.

 3. jos joku koululaine murtais jalan nii ei tarttis jotakin kaveria kantamaan tarjottimen ruokalas

 4. niimpä toi on ihan serpeestä ku ei voi ite kantaa tarjotinta skoles ku on jalka sökönä

 5. Hyvaltahan toi vaikuttaa mutta mietin että pakkohan ton on jonkinverran rasitusta muodostaa joten joson hirvee paha murtuma nii voiko tommone riittää?

 6. Ai että kun olis ollut sillon tämmösiä, kun oma jalka oli kolme kuukautta kipsissä. Koko sen ajan oli kepit mukana, mutta ländäsin kyllä suurimman osan ajasta ihan normaalisti 😀

 7. Veikkasin kyllä että jouduit käyttämään kyynärsauvoja, et kainalosauvoja polvitähystyksen takia…

 8. itehä kuljin 7 kuukautta sauvoilla mut eipä tuo auta kun oli reittä pilkottu :F

 9. vieras: no mitäpä luulet? Eiköhän tuo ole enemmänkin alempana oleviin, kuten nilkan ja jalkaterän vammoihin.

  Hieno keksintö kyllä, tosiaan ihmetyttää miksi tätä ei ole aiemmin keksitty. Jalkojen pituuserohan tuossa on hieman ongelma, mutta toiseen jalkaan vain paksupohjainen kenkä jos selkä kipeytyy.

 10. Vilunki eiköhän tuota pysty säätämään, tai ainakin myöhemmin kun tulee markkinoille, pystyy.. Ei tuo nyt niin monimutkanen kuitenkaan ole 🙂
  Voi että kun tulisivat Suomeen yleiseen käyttöön, itellä polven eturistisiteen leikkaus edessä ja raivostuttaa jo nyt ajatus kepeistä kun on ne jo kahesti ollut.. Toisaalta sillon kun se jalka on OIKEESTI kipee niin ei ne häiritse, vaan on vaan onnellinen siitä kun ne on olemassa.
  Ihana laite. Mietin kyllä itekkin tuota että jos on vasta loukannut jalkansa ja ei kestä mitään rasitusta niin mahtaako auttaa.. Paranemisen myöhemmässä vaiheessa tosin tuo vehje olisi todellakin rakkaus. 😀

  Niiiin ja herra latvalalle tiedoksi että kyllä tuo on ihan sauvojen korvike, EI polvituki… Täysin eri asioita ;P

 11. tahvoli: No tottakai se on säädettävä. Ehkä nyt tarkoitettiin sitä että laitteen kanssa jaloista tulee erimittaiset. Toisen jalan kantapään alla kun on 2cm tuota laitteen ’kengänpohjaa’ jalan ja maan välissä. Siispä samanlainen koroke toiseenkin jalkaan.

 12. Mietin tuossa, että jos jalasta on lopulta tulossa kävelykykyinen, niin tämä laite ei kyllä siinä asiassa edistä, esim. tuo jalan koukkuasento (joka on varmaan hyvin ajateltu fysiologisesti) ei auta normaalin kävelyn opettelussa lainkaan, päin vastoin hidastaa sitä, koska jalka pitäisi saada suoristumaan täysin tai joillakin jopa ”yli” jotta kävely olisi optimaalista.

Kommenttien lisääminen on estetty.