peddle01

Vuoden 2012 maailmannäyttely pidetään Etelä-Koreassa Yeosussa. Peddle Thorp Architectsin eli PTA:n ehdotus yhdeksi näyttelypaviljongeista on uutta elävää ja orgaanista arkkitehtuuria edustava Fluid.

Fluid on liikkuva amfibiopaviljonki ja sen teemana muuttuva tulevaisuus. Ideana on, että koko projekti tukee luonnonsuojelua ja kestävää kehitystä. Paviljonkia ei rakenneta vain maailmannäyttelyä varten, vaan se jää seilaamaan Kaukoidän maiden välille. Fluidin tarkoituksena on nostaa keskustelua ja edistää maiden välistä yhteistyötä Tyynen valtameren ja sen rannikkoekosysteemien suojelemiseksi.

Fluid edustaa muodoillaan meren ja rannikon keskinäisten ekosysteemien sidosta ja riippuvuutta. Inspiraatio on haettu luonnonmuodoista ja pehmeistä linjoista, jotka olisivat sopusoinnussa meren kanssa. Fluid Paviljongin on suunnitellut muotoilija Antoine Damery.

Lähde.

Edellinen artikkeliKuinka valmistat itsellesi aidon Evil Dead -tyylisen moottorisahakäden?
Seuraava artikkeliLäpinäkyvä Lexus

7 KOMMENTIT

  1. Mielestäni ultramoderni paviljonki on kyllä ultrakaukana jostakin luonnonläheisyydestä. =)

  2. Kyllä vain rakennus valmistunee tuonne. Kyllähän Eifel tornikin rakennettiin vartavasti Pariisin maailmannäyttelyyn vuonna 1889. Se vasta olikin taidon näyte aikoinaan! Tuollainen rakennus ei tuota ongelmia nykytekniikalla.

  3. Näiden kohdalla puhutaan wau-arkkitehtuurista. Sen tämänhetken pahin levittäjä lienee Zaha Hadid ja paras paikka törmätä tyyliin ollee Dubai.

  4. Wau-arkkitehtuuri on terminä täysin turha ja harhaanjohtava. Jokaisen arkkitehtuuria vähänkään sisältävän projektin, laatikon tahi ”vapaamuotoisen”, tulisi herättää joitakin tunteita katselijassa/kävijässä. ”Wau-arkkitehtuuri”-termi on helppo heittää halveksuvana kommenttina joillekin kohteille ajattelematta, että arkkitehtuuri kehittyy tuotanto- ja sunnittelumenetelmienkin kehittyessä. Eilispäivän ”Wau” on nykypäivän arkea.

Kommenttien lisääminen on estetty.