Verkko-osoitteista hepreaa

BUSINESS GOOGLE IMBROGLIO
Ensi vuonna tulee käyttöön suurin internet-osoiteuudistus 40 vuoteen: osoitteita hallinnoiva ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) sallii muutkin kuin latinalaiset aakkoset verkko-osoitteeksi. Uudet merkistöt kattavat muun muassa arabialaiset, kiinalaiset, kyrilliset ja heprealaiset aakkoset.

ICANN:in uuden puheen- ja toimitusjohtajan Rod Beckstromin mukaan muutos on tärkeä internetin laajenemisen kannalta sekä nykyisiä käyttäjiä ajatellen. Yli puolet internetin 1,6 miljardista käyttäjästä lukevat ja kirjoittavat normaalisti muilla kuin latinalaisilla aakkosilla.

Uusien merkistöjen käytöstä on päätetty jo kesäkuussa 2008. Kahden vuoden testauksen ja suunnittelun jälkeen työprosessi alkaa valmistua. Ensimmäiset ei-latinalaiset verkko-osoitteet ilmaantuvat näkyviin vuoden 2010 puolessa välissä. Eikä sitten muuta kuin naputtelemaan kiinalaisia merkkejä verkkokauppojen osoitteisiin.

Lähteet: Mail Online ja Sektori.com