Maalipurkki

Varastaako naapuri langatonta verkkoasi? Ei hätää, koska nyt voit eristää asuntosi ja suojata langattomat verkkosi aivan oma kätisesti maalaamalla.

Tokion yliopistossa kehitetty alumiini-rautaoksidia sisältävä maali resonoi samalla taajuudella kuin Wi-Fi ja muut radioaallot, jolloin langattomat yhteydet eivät karkaa naapuriin. Matalampia taajuuksia peittäviä maaleja on ollut olemassa jo jonkin aikaa, mutta japanilaisten kehittämä maali on ensimmäinen joka pysäyttää kaikki alle 100GHz taajuudet.

Kehitysprojektin päällikkönä toimivan Shin-ichi Ohkoshin mukaan kehitystiimi työstää jo seuraavaa 200GHz pysäyttävää maalia. Hän toivoo, että teknologiaa pystyttäisiin soveltamaan myös vaatetukseen, koska pitkäaikaisen voimakkaille elektromagneettisille aalloille altistumisen vaikutuksia ihmiskehoon ei ole kunnolla tutkittu.

Maali ei tietenkään poista kaikkia tietoturvaongelmia, mutta rajoittaa naapureiden ryöstöaikeita. Samalla katoavat myös radiokanavat ja kaikki muu ulkopuolelta tuleva radioaaltoliikenne. Maalin hinnaksi kaavaillaan hieman yli kymmentä euroa kilolta, joten ei paha hinta radiohiljaisuudesta ja uudesta seinämaalista.

Lisää aiheesta. Lähde kuvalle.

Edellinen artikkeliTestissä Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000
Seuraava artikkeliMiG-hävittäjien historiaa osa 1

15 KOMMENTIT

 1. Mites ikkunat? Meillä ainoa ikkunaton huone on sauna jonka maalaaminen ei ehkä olisi kaikkein viisainta? Maailman tyhmimpiä keksintöjä. Mites jos tolla maalaa pään, niin tarviiko enää huolestua kännykän säteilystä?

 2. Varmaan suosittu myös paranoidisesta skitsofreniasta kärsivien keskuudessa, sillähän voi myös estää mielenhallintasäteet, enää ei tarvitse vuorata seiniä alumiinifoliolla tai pitää foliohattua.

  Nyt kun vielä keksittäisiin humanoidien karkoitus suihke joka pitää humanoiditkin poissa kotoa. Siinäpä markkina ideaa ”Alien-B-Gone, suojaa kodissa ja emoaluksessa”.

 3. Alienit taitavat pysyä poissa, niin totta kuin oikeasti ovatkin, niin yhtä oikeasti ne lähtevät yleensä psykoosilääkkeillä. Ainahan sellasia on näkynyt, nimi vain on vaihtunut ja se halutaanko niitä nähdä. Fysiikasta, ym… voi olla apua jos halutaan tietää mitä ne ovat.

 4. siinä huoneessa missä seinät on tuolla tökötillä maalattu ni ei paljon tulta kannata käsetellä, tai saattaa pamahtaa aikas mukavasti… termiittireaktio nimittäin syntyy alumiinin (Al) ja rautaoksidin (FeO) tuloksena =)
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Termiitti

 5. Jos tuollaisella maalatussa huoneessa syttyy tulipalo, niin taitaakohan lämpötila kuitenkaan riittää siihen termiittireaktioon?

 6. Jos sinne oikeasti tulipalo syttyy niin se lämpötila nousee kyllä hyvinkin suureksi. Riittää varmasti termiittireaktioon. Eri asia on, onko maalissa aineksia siihen.
  Maalista muuten, saakohan esimerkiksi kännykät kenttää, jos huoneen maalailee kokonaan tuolla..?

 7. Ei se termiitti nyt ihan noin vaan synny. Hindenburgissakin oli sama käsittely kankaalla eikä onnettomuus siitä johtunu.

 8. Jooh ehkä sitä vielä pysytellään niissä salasanoissa, kuten jo kinkkujuusto sanoi. Aika järjetöntä toimintaa..

 9. Taitaapi GSM signaalitkin tuolla pysähtyä. Ne kun ovat aika matalia taajuuksia verrattuna esimerkiksi WLAN signaaliin.

  Sitten vaan ottamaan operaattorilta lainaksi tukiasemaa kotiin.

 10. Eikös nimenomaan matalammat taajuudet ole suuremman aallonpituutensa johdosta paremmin läpäiseviä kuin korkeammat taajuudet? Esim 900mhz puhelintaajuudet läpäisevät ilmaa merkittävästi paremmin kuin 1300mhz taajuudet. Eli miksi nyt tässä maalissa fysiikan lait kääntyvät päälaelleen? Jostain saman funktion tuotteesta on uutisoitu täällä tai mikrobitissä jo vuosia sitten.

 11. Siis, olen kuullut, etta wlan toimii radioaalloilla, etta radiokaan ei siis taaida oikein kuulua tuon lapi.

Comments are closed.