Maalipurkki

Varastaako naapuri langatonta verkkoasi? Ei hätää, koska nyt voit eristää asuntosi ja suojata langattomat verkkosi aivan oma kätisesti maalaamalla.

Tokion yliopistossa kehitetty alumiini-rautaoksidia sisältävä maali resonoi samalla taajuudella kuin Wi-Fi ja muut radioaallot, jolloin langattomat yhteydet eivät karkaa naapuriin. Matalampia taajuuksia peittäviä maaleja on ollut olemassa jo jonkin aikaa, mutta japanilaisten kehittämä maali on ensimmäinen joka pysäyttää kaikki alle 100GHz taajuudet.

Kehitysprojektin päällikkönä toimivan Shin-ichi Ohkoshin mukaan kehitystiimi työstää jo seuraavaa 200GHz pysäyttävää maalia. Hän toivoo, että teknologiaa pystyttäisiin soveltamaan myös vaatetukseen, koska pitkäaikaisen voimakkaille elektromagneettisille aalloille altistumisen vaikutuksia ihmiskehoon ei ole kunnolla tutkittu.

Maali ei tietenkään poista kaikkia tietoturvaongelmia, mutta rajoittaa naapureiden ryöstöaikeita. Samalla katoavat myös radiokanavat ja kaikki muu ulkopuolelta tuleva radioaaltoliikenne. Maalin hinnaksi kaavaillaan hieman yli kymmentä euroa kilolta, joten ei paha hinta radiohiljaisuudesta ja uudesta seinämaalista.

Lisää aiheesta. Lähde kuvalle.

Edellinen artikkeliTestissä Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000
Seuraava artikkeliMiG-hävittäjien historiaa osa 1