Punch on kamera joka rasteroi rei'illä 1

Punch on kamera joka rasteroi rei'illä 2

Matty Martin opiskelee San Franciscossa teolliseksi muotoilijaksi. Muotoilun lisäksi häntä kiehtoo kuvitustyö ja 3d-mallinnus. Punch-kamerakonsepti on oikeastaan läpileikkaus näistä kiinnostuksen kohteista. Matty haluaa ottaa osaa keskusteluun digitaalisen kuvakulttuurin katoavaisuuteen ja tarjoaa ideallaan selkeän tavan laittaa kuvat kiertoon paperilla. Kuitenkin niin, että materiaali on kevyttä ja sen tuottaminen yksinkertaista.

Punch-kamera on digitaalikamera, joka tuottaa kuvasta rasteroidun kopion paperille. Rasterointi syntyy siten, että paperi rei’itetään usealla reiällä, joita on neljää eri kokoa. Osuva nimi ”Punch” syntyy rei’itysprosessista, jossa paperi asetetaan kameran tulostusosaa ja reiät isketään paperista läpi pamauttamalla kameran takamusta. Kameran sisällä on rakenne, jonka avulla tuotetaan tarvitut reiät. Näin saadaan kuva, joka ei kuluta muuta kuin paperia ja joka kestää yhtä kauan kuin itse paperi.

Mielenkiintoinen yksityiskohta, ainakin minun mielestäni on, että kuvaa voidaan käyttää myöhemmin myös sablonina, jolloin sitä voidaan monistaa helposti usealle pinnalle esimerkiksi spraymaalin avulla. Tällöin kamerassa täytyisi tietenkin olla mahdollisuus tehdä kuva negatiivina. Ellei sitten käytetä vaaleaa väriä tummalle taustalle. Joka tapauksessa tuotekehittelyssä uskoisin melkoiseksi haasteeksi iskunkestävyyden sekä rei’istä poistuneen paperisohron poistamisen laitteen koneistosta. Mutta vannoutuneena rasteroinnin ja sapluunataiteen ystävänä idea saa minulta täydet pisteet. Hyvä.

Punch on kamera joka rasteroi rei'illä 3

Lähde: www.coroflot.com (via likecool.com)

Mainos: Säästä aikaa ja rahaa – Tilaa mustepatruunat äkkiä netistä!

Edellinen artikkeliHilavitkuttimen uudet bloggaajat esittelyssä, osa 3
Seuraava artikkeliKoiran karvoja ja aivojen mädätystä