black logo

Dwarfcraft Devices on pieni wisconsinlainen kellariyritys, joka valmistaa muun muassa analogisia efektipedaaleja. Yrityksen persoonallinen ote ja nollabudjetin promovideot tekivät vaikutuksen ainakin allekirjoittaneeseen.  Tarkastelussa muutama Dwarfcraft Devicesin rakennelma.

droppedImage_1

Rot Yr Brain -laatikkosyntetisaattori kuulostaa nimen perusteella jo varsinaiselta teokselta. Syntetisaattori sisältää muutaman aalto-oskillaattorin, joita ohjataan joystickeilla! Mysteeriksi jää kuinka tarkkaa sävelasteikkoa joystickeilla voi soittaa, mutta tyylikkäältä näyttää.

Rot Yr Brainin säätönupit ovat vain äänenvoimakkuutta varten. Videosta  päätellen vehje pitää aikamoista mekkalaa – muutama päivä tuon äärellä, niin pedaalin lupaus voi täyttyä.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/avUV2PvLpa8″ width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

IMG_0698

Hair of the Dog tarjoaa varsin komeisiin kuoriin pakattua fuzz-pörinää. Hair of the Dog on bassolle suunniteltu fuzz-pedaali, mutta valmistajan mukaan sen voi tökätä kiinni nössömpiinkin sähkösoittimiin.

Hair of the Dogissa on neljä säätöä: Volume, Release, Hair ja Mix. Volume tuskin kaipaa selittelyä, Release kontrolloi noise gate-toimintoa, Hair määrää fuzz-pörinän määrän ja Mix sekoittaa puhdasta/särökanavaa. Laitteessa mainostetaan myös olevan ”nätti LED-valo”. Koiran karva on hyvin osuva nimi pedaalille, koska soundi on aika pörröinen.

Hair of the Dogin promootiovideo on aivan yhtä älyvapaa kuin pedaalin taide antaa ymmärtää, mutta seassa on jopa asiaa:

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/WkiE4FgfHxE” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Kummankin pedaalin hinta on 180$ ja jälleenmyyjät löytyvät täältä.

Edellinen artikkeliMatty Martin: Punch, kamera joka rasteroi rei’illä
Seuraava artikkeliPower Rake, lehdenleikkuri?

5 KOMMENTIT

  1. Lisää vain näitä musiikkiin liittyviä artikkeleita. 🙂

    Muuten ihan jännänoloinen systeemi, pilasivat vain kaiken tuolla mukahauskalla videolla.

  2. No analogiset pedaalit on ainakin mulle jo aika old school vaikka löytyykin pari. Digitaali pedaalit on se juttu, voit ohjelemoida siihen minkä tahansa äänen niin mitä järkeä maksaa analogisesta?

  3. … Analogiset musiikkivermeet on erittäin lähellä sydäntäni.. Digitaalisiin laittteisiin en kyllä koske pitkällä tikullakaan.. Ja kyllä marsun putkivahvarissa on vaan niin hienot soundit ^_^

Comments are closed.