Reinhold-Würthin yliopistolla on rakennettu tennispalloja koppaava robotti.  TOTO eli Tracking of Thrown Objects on robotti, jonka ainoa tehtävä on ottaa kiinni sille heitettyjä tennispalloja.

toto-robot-tennis

Robotti koostuu yhdestä kamerasta sekä itse laitteistosta, jolla pallo napataan. Kamera on yksinkertainen ja tuo laitteisto on – kuten kuvastakin näkee – melko järeä. Kaiken lisäksi näyttäisi olevan vielä jonkin verran laskentalaitteistoa eli tietokone jne. Kovin kovaa palloa ei voi ilmeisesti syöttää, mutta laitteisto ymmärtää myös heitot, joissa pallo pompautetaan lattian kautta. Voi olla, että kunnon kierreheiton kiinniottamisessa menisi robotin mutterit solmuun.

Robotin rakentajat toivovat, että joskus kyseistä tekniikkaa hyödynnettäisiin myös tehtaiden liukuhihnalla. Siis he todellakin toivovat, että joskus tavarat eivät enää liukuisi liukuhihnalla vaan robotit heittelisivät niitä toisilleen. Kuulostaa vähän erikoiselta. Luulisin, että liukuhihnat ovat tapauksessa tehokkaampia ja halvempia. Tekijöille on kuitenkin pakko antaa tunnustusta, aika hyvin se niitä palloja näyttää nappaavan.

Tästä pääsee vielä katsomaan robottia toiminnassa

Lähde: www.engadget.com

Edellinen artikkeliPower Loader helpottaa taakkojen nostelua
Seuraava artikkeliHilavitkuttimen uudet bloggaajat esittelyssä, osa 2