Jokunen viikko sitten äidinkielenopettajani oli antanut kyborgeista kirjoittamaani aineeseen palautetta. Hän moitti ainetta siitä, että olin muka ottanut aineeseeni liikaa vaikutteita elokuvamaailmasta, ja minun olisi pitänyt kertoa nimenomaan sairaanhoitoon liittyvästä kyborgiteknologiasta. Minä kun keskityin alkuperäisiä raajoja voimakkaammista proteeseista, kehon ulkopuolisista tukirangoista ja kehoon yhdistetyistä ajatuksella toimivista tietokoneista visioimiseen. Olen hänen kanssaan edelleen eri mieltä siitä mikä on kyborgien vaikuttavin ja näkyvin merkitys tulevaisuudessa, mutta toisaalta minä olen syntynyt 90-luvulla ja hän joskus kauan, kauan sitten.

power_loader

Kehon ulkopuolisten ihmisen omaa liikettä tukevien ja vahvistavien laitteiden kehitys sen kuin jatkuu. Tästä eräänä esimerkkinä on Power Loader, jonka avulla jopa satakiloinen kuorma nousee maasta ilmeenkään värähtämättä. Se on saanut nimensä Alien-elokuvista tutusta vastaavasta tukirangasta. Liikkettä Power Loaderille tuottaa 18 sähkömoottoria. Laitteesta löytyy myös force-feedback auttamaan käyttäjää hahmottamaan mekaanisten käsien liikettä.

Power Loaderia kehittää Panasonicin tytäryhtiö nimeltään ActiveLink. ActiveLinkillä ei uskota, että yli 200-kiloista laitetta tullaan saamaan yleiseen käyttöön ennen vuotta 2015, mutta kunhan laite on valmis käytettäväksi, tullaan sitä käyttämään esimerkiksi suuronnettomuusatapauksissa luultavasti esimerkiksi pelastamaan ihmisiä romahtaneiden rakennusten alta. Toivoa sopii, että tukirangan painoa saadaan laskettua tulevien vuosien aikana, ja tietenkin että se kehitttyy myös kaikin muin tavoin.

Videota laiteesta on hypyn jälkeen.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/BYFDcQhHeSY" width="509" height="320" wmode="transparent" /]

Olisi hienoa kävellä tuollaisen kanssa äidinkielen luokkaan ja kysyä opettajalta, että miten suu nyt pannnaan.

Lähde: Mainichi (käännetty englanniksi) (Gizmodon kautta)

Edellinen artikkeliRetrosoundeja
Seuraava artikkeliRobotti osaa napata pallon ilmasta