kiinalainen_farmari_helikopteri

Vieläkö muistatte tarinan Nigerialaisesta fysiikanopiskelijasta, joka rakensi itselleen toimivan helikopterin autonromuista? Samoja jalanjälkiä on seuraillut myös kiinalainen maanviljelijä nimeltään Wu Zhongyuan, joka on rakentanut itselleen niin ikään toimivan helikopterin, lähes tulkoon pelkästään puusta. Keskikoulun fysiikanoppien ja internetistä kännykällä googlaamalla löydettyjen tietojen perusteella suunniteltu helikopteri kohoaa rakentajansa mukaan jopa 800 metrin korkeuteen. Voimanlähteenä kopterissa on vanha moottoripyörän moottori, ja rahaa koko projektiin kului ainoastaan noin 1200 euroa.

Respect!

Kautta: ananova.com

Edellinen artikkeliPopcorn-kulho koripallopelillä
Seuraava artikkeliYuri Suzuki: Musical Kettle

13 KOMMENTIT

  1. Olisikohan päässyt ilmaan nopeammin ja turvallisemmin rakentamalla kuumailma pallon.

  2. No ihan varmasti kun kiikkuu tuollaisessa tulitikkukasassa maan ja taivaan välillä pienikin matka tuntuu 800 metriltä:)

  3. Alkuperäistekstistä olin käsittävinäni että tuolla ei ole vielä oikeasti lennetty… No, resursseihin nähden kunnioitettava saavutus tietysti jos tuo nousee edes metrin mutta vähän rohkenen epäillä. Puhumattakaan ohjattavuudesta tai lentoturvallisuudesta…

  4. Ja erään englanninkielisen sivuston mukaan tuo häkkyrä ei tule koskaan lentämäänkään. Kiinan viranomaiset ovat nimittäin pistäneet kapuloita rattaisiin ja kieltäneet laitteen käytön.

    Eli siis taitaa olla ”essonbaari”-juttua tuo 800 m lentokorkeus… No mutta hyvä että on unelmia tuolla laitteen rakentajalla! 🙂

Comments are closed.