TASER Shockwave tainnuttaa useamman kuin yhden kerrallaan

Muistakaa sitten. Jos olette mielenosoituksessa ja näette tällaisia edessänne lähempänä kuin 8 metriä, niin kannattaa vaihtaa suuntaa. Jos toisessakin suunnassa on tällaisia, niin sitten lienee peli jo menetetty. Mikä ihme idea näissä tainnutusaseissa oikein on. Että pitää saada 12 laakia ampua kerrallaan. Kenties se on sitten se, että tämä on hyväksi etenkin USAssa, jolloin näitä käyttämällä voidaan luopua luoteja ampuvista aseista.

TASER Shockwave -järjestelmä kytkee yhteen 12 tainnutinta. Ja ideana on tietenkin myös tämä modulaarisuus laajemmassa mittakaavassa. Näitä voidaan nimittäin laittaa vaikka kuinka montaa riviin, ja kaukolaukaisu onnistuu 100 metrin päästä. Tällaisia siis suunnitellaan käytettäväksi väkijoukkojen hillitsemiseen. Myös käytön helppouteen on kiinnitetty huomiota ja tainnutukseen tarvittavat liikesarjat oppii parissa tunnissa.

www.taser.com (via dvice.com)

Edellinen artikkeliRolling Electric Cooler pitää juomat kylminä
Seuraava artikkeliPopcorn-kulho koripallopelillä

17 KOMMENTIT

 1. Korkeushan voi olla säädetty juuri ”normaali pituisten” ihmisten korkeudelle. Tosin jos on lyhyt niin kannattaa kuunnella kirjoittajaa ja lähteä toiseen suuntaan

 2. Onko systeemissä jotain vikana kun pitää kehitellä tälläisiä ”joukkojen hallintaan” suunnattuja laitteita?

  Mieltään ei voi enää osoittaa kun poliisit yhä herkemmin laittavat vain taaserit käyttöön.

 3. Enää ei voi polttaa autoja ja hajottaa näyteikkunoita ilman että poliisi tulee ja hillitsee tilanteen. Mihin maailma onkaan menossa?!

 4. Tuohan tämä äärettömän suuren vastuun henkilöille jotka näitä käyttää.
  Aivan varmasti kuullaan tuhansia väärinkäytöksiä. Ja onko kukaan ajatellut että jos oletetun ihmismassan koko on suuri niin mitä käy tajuttomana makaaville ihmisille kun ihmismassat vain ryntää päälle?
  Eiköhän kannattaisi hoitaa näitä hommia toisesta päästä.

 5. ”Korkeushan voi olla säädetty juuri “normaali pituisten” ihmisten korkeudelle. ”

  Jos vihamielinen mielenosoitus niin siellähän mennään kyykkyyn ja ylös nopeammin kuin tuon laitteen käyttäjä huomaa.

 6. ”Mieltään ei voi enää osoittaa kun poliisit yhä herkemmin laittavat vain taaserit käyttöön.”

  Sitten vain mielenosoittajille kranaatteja ja sinko,

 7. Nuo aseet kertovat vain siitä, että päättäjät kiipeävät perse edellä puuhun. Jos päättäjillä ei riitä keskustelutaito kansan kanssa, totta kai väkijoukot haluavat jotenkin äänensä kuuluviin. Eikö asiat pitäisi ratkaista puhumalla eikä hiljentämällä? Tuollaiset aseet vaientavat kansan ääntä eikä tuollaisia aseita ei tarvittaisi, jos päättäjät osaisivat kuunnella kansaa.

  Myös se noissa laitteissa on vähän arveluttavaa, että kynnys niiden käyttämiseen on huomattavasti matalampi kuin tuliaseilla. Väärinkäytöksiä siis tulee varmasti. Ehkä noiden käyttäjille pitäisi pitää jokin perehdyttävä kurssi?

  ASIASTA TOISEEN:

  Eikös tuollaisen lamauttimen lamauttajana toimisi varsin hyvin se, jos vuoraa itsensä alumiinifolioon? Sähkö ei kulkisi ruhon, vaan alumiinin kautta johtimesta toiseen.. Tästälähin osoitan mieltäni foliohatussa:D

 8. Eikö perus muuri mellakkapoliiseistta enään kelpaa?
  Ja eiköhän vihainen ihmisjoukko kääntele/pistä paskaksi nämä sekunnissa?

 9. Eivät ihmiset huvikseen mellakoi.

  On tuo paljon parempi kuin kovilla ampuminen, mutta parhainta olisi sivistynyt tapa hallitsisijoiden ja hallittujen käydä vuoropuhelua. Voitaisiin esimerkiksi kokeilla sellaista järjestelmää missä kansalaisten keskuudesta valittaisiin vaikka kerran neljässä vuodessa luotettaviksi tunnettuja henkilöitä ajamaan samanmielisten asiaa jonkinlaisessa kokouksessa, jossa voitaisiin säätää lakeja ja asetuksia ihmisten elämää ohjaamaan ja turvaamaan. Sillä lailla kaikilla olisi yhtäläinen mahdollisuus päästä mukaan päätöksentekoon ja lopputuloksen pitäisi miellyttää useimpia ja niilläkin joita se ei miellytä olisi mahdollisuus saada äänensä kuuluviin.

 10. Oota hei toi kuulostaa tutulta hei juu sellanen jo olemassa ootko kuullut eduskunnasta

 11. @ Taku. Kyllä jotkut ihmiset huvikseen mellakoivat, mikä mahtaa olla se asia jota ajetaan jokavuotisissa itsenäisyyspäivän mielenosoituksessa? Valitettavan moni paikalla olija ei tiedä, kunhan menevät harrastamaan kansalaistottelemattomuutta ja jos vaikka samalla sais hajoitettua jotain, kuten nyt vaikka makasiinit tuli poltettua pari vuotta sitten vappuna.

  Paha vaan että nuo riehujat samalla romuttavat oikeasti mieltään osoittavien asian ja leimaavat koko joukon riehuviksi öykkäreiksi.

 12. Eikös tuo ole aika vaarallista jos enemmän kuin yksi tainnutin laaki osuu?
  Esim: 3 kappaletta huono onniseen henkilöön..= henki veks

 13. Mites tiiviissä väkijoukossa, kulkeeko virta toisiinsa kosketuksissa olevien mellakoitsijoiden läpi??? Jakautuuko isku niin monelle ihmiselle ettei sillä ole enää tainnuttavaa vaikutusta…? Muistelen että pienenä leikittiin kavereiden kanssa sähköpaimenlangoilla, otettiin letkassa kiinni ja kaikki sai pienen iskun, mutta heikomman kuin yksin pitäessä.

 14. Eipä ole kansan kuokkavierasjuhlia enää muutamaan vuoteen järjestetty, jos olet seurannut asiaa, juuri siitä syystä että touhusta alkoi kadota alkuperäinen idea jossa kritisoitiin eliitin linnanjuhlia samaan aikaan kun osa kansasta kituu soppajonoissa.

  Ruohonjuuritason demokratia tuomitaan monesti puoluepolitiikan taholta, koska se haastaa sen vakiintuneen aseman vallanpitäjinä. Tällä hetkellä demokratia Suomessa on murrostilassa, koska perinteinen puoluemalli ei enää ole tarpeen. Aiemmin puolueet olivat ainut tieto- ja vaikutuskanava vallanpitäjien ja kansan välillä. Nykypäivänä tieto kulkee helpommin ja yksilöiden on mahdollista ottaa asioista selvää itse ja vetää omat johtopäätöksensä. Puolueitakaan ei välttämättä enää tarvita, koska ihmisillä alkaa olla tapana liittyä erilaisiin ja erimittaisiin kampanjoihin tärkeiksi kokemiensa asioiden puolesta.

  Mutta valistaminen täällä on kuin tuuleen kusemista, niin että olkoon.

Kommenttien lisääminen on estetty.