Square iPhone Payment System mahdollistaa luottokortilla maksamisen omalla puhelimella

Nimellä Square kulkeva projekti on tällä hetkellä alfa-testausvaiheessa. iPhonelle kehitetyssä järjestelmässä puhelimen kuulokeliitäntään kiinnitetään kuutio, ”square”, ja siitä höylätään luottokortti. Tämän jälkeen kassa kirjoittaa maksettavan summan ja asiakas vahvistaa tämän allekirjoituksella suoraan puhelimen kosketusnäytölle. Sitten vielä asiakkaan sähköpostiosoite, johon lähetetään kuitti ostoksesta. Yksinkertaista.

Maksu prosessoidaan kuutiossa pienellä maksuprosentilla sekä kiinteällä taksalla. Kun kuitti tulee postiin, siinä näkyy myös missä kohtaa kartalla maksu on suoritettu. Kaupoissahan yleensä onkin luottokorttimaksulaitteet, mutta esimerkiksi käsityömessuilla tai pizzakuskilla tämä olisi varmasti hyvin markkinoituna varteenotettava maksutapa. Raha-rahasta tuskin haluaa kuitenkaan kukaan kokonaan luopua. Vai haluaako?

Lähde: www.coolhunting.com

Edellinen artikkeliNuorin tupakoija on 2-vuotias Kiinan Tianjinilainen
Seuraava artikkeliNokia RX-52 Maemo -kännykkä kuvissa

10 KOMMENTIT

 1. Se vaa et kel tulis mielee jonku kemalin iphonee tunkee pankkikorttii, äkkiäkös ne jonku softan tekee siihe millä kätevästi kopioidaa kortti ja nostellaa vähä enemmä sinne omalle tilille.

 2. Ei se sitä jälleenmyyntihintaa katso, jos akut tulee minimihintaan samalta Tyynenmeren tehtaalta: http://www.itviikko.fi/uutiset/2009/06/29/uuden-iphonen-ylikuumeneminen-kysyttaa/200915321/7

  Mutta mitä vitkutinuutiseen tulee, loistovärkki! iPhone tuntuu aukaisseen luovuuden luukut suuntaan jos toiseenkin. Varmasti ollut mahdollista koodata jo aiemmin, mutta ollut nappa loppu. iPhone on oiva vitkutin, vaikka itse käytänkin Nokiaa, koska tarvitsen vain puhelimen, joka ei maksa käytetyn auton verran. 😀

 3. Krhöm, mistä lähtien audio-OUT reijästä on dataa voinut puskea IN? korjatkaa jos olen väärässä. Mutta muuten ihan mielenkiintoinen.

  Anssi

 4. @ AnzelmA, olet oikeassa, en omista ko. laitetta, mutta kävin katsomassa kuvia netissä ja audio-out pistokehan siinä näyttää olevan.

 5. Jeppe ja AnzelmA, tuo liitin näyttää audio-OUT liitännältä, mutta itse asiassa siinä on molemmat OUT sekä IN. Se on nähkääs fiksu vekotin 🙂

 6. Mistä laite ottaa virtansa?,ja kuis sen out/in jutun kanssa on? mistä tiet että siin on myös inputti?

 7. Onhan esim. Nokian kännyköissäkin aina ollut monikäyttösiä ne kuulokeliitännät, esim. radioantennin voi liittää sen ”inputtiin”. Siinä liittimessä on useampi eri ”kieli” (siis sellanen metalliläystäke” joita sitten muxataan (=vaihdellaan) käyttötilanteen mukaan. Ei tossa ole teknisesti mitään ihmeellistä. iPippelit voi siis laittaa takas housuihin!

Comments are closed.