nokia_rx-51-tabletti

Nokian on jo jonkin aikaa uumoiltu toteuttavan Yhdysvaltojen markkinoille tehokkaan, Maemo-käyttöjärjestelmään perustuvan tablet-tyylisen matkapuhelimen. Mallista on jo aikaisemmin ehtinyt tihkua tietoja julkisuuteen Yhdysvaltojen viestintäviranomaisten kautta, josta myös laitteen mallinimi, RX-52 paljastui. Nyt näyttäisi myös viimein siltä että odotettu laite on saatu tallennettua aitoihin valokuviin.

3,5 -tuuman WVGA-näytöllä varustetun älypuhelimen ulkoasu on kuvien perusteella äärimmäisen pelkistetty, kopioiden iPhonen muotoilua. Bonuksena laitteen näytön alta saadaan kuitenkin myös liu’utettua täysi qwerty-näppäimistö. Kuvien perusteella nähdään myös, että laite on varustettu viiden megapikselin kameralla ja että tämän sisuksista löytyy paikat ainakin sim-kortille, sekä pienelle muistikortille.

Erityisen kiinnostavaksi laitteen tekee kuitenkin tämän suuri kosketusnäyttö yhdistettynä suitsutettuun Maemo-käyttöliittymään. Kenties S60-käyttöjärjestelmästä luopuminen ja Maemoon siirtyminen on juuri se, mitä Nokia tarvitsee kyetäkseen turvaamaan tulevaisuutensa älypuhelinten markkinoilla?

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliSquare iPhone Payment System mahdollistaa luottokortilla maksamisen omalla puhelimella
Seuraava artikkeliKäsin tunnusteltava hologrammi kehitteillä Japanissa