google-wave-ruutukaappaus

Kun tullaan webin sosiaalisiin aspekteihin, niin vielä tähän päivään asti hakukonejätti Google on ollut selkeästi altavastaajan asemassa. Facebookkien ja Twittereiden juhliessa kävijämäärillään Google ei kuitenkaan ole jäänyt lepäämään asian suhteen laakereilleen. Yhtiön toukokuussa esittelemä ryhmätyösovellus on nimittäin suunniteltu ottamaan netin  koko sosiaalinen kenttä kerrallaan haltuun, yhdistämällä kerralla mm. sähköpostin, pikaviestimen, bloggauksen, mobiliteetin ja wikin.

googlen konsepti nimeltään Wave perustuu käyttäjien aloittamiin ”aaltoihin”, joissa aihetta tai teemaa käsitellään eräänlaisessa viestiketjussa, jota kaikki keskustelun osalliset voivat täydentää. Eri tyyppisten keskustelujen, liitetiedostojen ja median kautta keskustelusta muodostuu ajan myötä kollaboratiivinen, jalostunut dokumenttikokonaisuus.

Sovelluksen on tarkoitus toimia yhtä hyvin niin huvikäytössä kavereiden kesken, kuin myös hyötykäytössäkin, tarjoten työkalut esimerkiksi pienyrityksen projektihallintaan. Palvelun lisäksi wave on myös sovellusalusta, jonka ympärille houkutellaan ulkopuolisia softakehittäjiä toteuttamaan omia sovelluksiaan yhteensopiviksi Waven kanssa.

Tähän asti Wave on ollut suljetussa, noin 6000 testaajaa käsittävässä betavaiheessa, mutta tänään julki tulleen tiedon mukaan sovellus saadaan julkiseen betaan jo kuluvan vuoden syyskuussa. 30.9. alkavaan julkiseen betaan on tarkoitus otta mukaan aluksi noin 100 000 peruskäyttäjää. Halukkaat betatestaajat voivat jättää yhteystietonsa tänne.

Hypyn jälkeen sovellusta esittelevä, reilun tunnin mittainen video.

Kautta: engadget.com

Edellinen artikkeliStrippari, pop corn, sahanpuru ja muita omituisia tuoksukynttilöitä
Seuraava artikkeliOnko lihaskäyttöinen Shweeb henkilöliikenteen tulevaisuus?