scweeb_monorail

Kaurapuurolla mitattuna kaikkein energiatehokkain liikkumistapa jolla päästään paikasta A paikkaan B on tällä hetkellä polkupyörä. Kun tähän ynnätään päälle polkupyöräilyn kiistattomat terveydelliset vaikutukset yleiskunnon kohottajana, niin olisi varsin luontevaa pitää lihasvoimaan perustuvien kulkuvälineiden suosimista kaupunkisuunnittelussa selviönä.

Yksi lihasvoimasta ratkaisua kaupunkiliikenteeseen hakeva konsepti on Uudessa Seelannissa kehitetty Shweeb. Voimansiirroltaan ja ajoasennoltaan Shweeb muistuttaa pitkälti nykyaikaista nojapyörää. Suurin ero perinteisen pyörän ja Shweebin välillä on kuitenkin se, että futuristinen, katettu menopeli kulkee tien sijasta metallikiskon varassa. Ilmassa metallikiskoilla kulkevan laitteen kitkakerroin on luonnollisesti minimaalinen perinteisiin kumirenkaisiin verrattuna. Pienellä vierintävastuksella ja aerodynaamisella muotoilulla varustetun shweebin tehosuhteen luvataankin olevan jopa noin puolet perinteistä kilpapyörää parempi.

Tällä hetkellä Shweeb on olemassa ainaostaan huvipuistolaitteena Uudessa Seelannissa, jossa menopelin kanssa on saavutettu jopa 90 kilometrin tuntinopeuksia. Idean isän, Geoffrey Barnettin mukaan laitteessa olisi kuitenkin suurta potentiaalia kaupunkien liikenneongelmien ratkaisijaksi. Sen lisäksi, että kyseessä on keksijänsä mukaan maailman energiatehokkain kulkuväline, tämän vaatima infrastruktuuri olisi myös hyvin edullisen toteuttaa.

Videota konseptista hypyn jälkeen

Shweebin kotisivuille

Kautta: autobloggreen.com

Edellinen artikkeliGoogle Wave julkinen beta starttaa 30. syyskuuta
Seuraava artikkeliDirk Auer rakensi vuoristorata-luistimet ja pyyhälsi 860 metriä minuutissa