uraanimalmi

Vaikka kotikäyttöön tarkoitetuista säteilymittareista saattaa löytyä turvaa ydinonnettomuutta kauhulla odottavien mielen tasaamiseksi, niin yksi ongelma edullisissa säteilymittareissa kuitenkin on. Voiko säteilymittarin omistaja mitenkään testata, että mittari tosipaikan tullen todellakin toimii, vai onko muka sokeasti luotettava valmistajan laitteelle mahdollisesti tekemiin kalibrointeihin?

Eipähä hätää, myös tämän ongelman ratkaisuun löytyy tuote internetin verkkokaupoista. Verkkokauppa Amazon.comin valikoimista nimittäin löytyy purkitettua uraanimalmia säteilymittareiden testaamiseen. Hintaa purkillisella on $29,95. Käytössä suositellaan varovaisuutta!

Tuotesivulle

Edellinen artikkeliOudoimpia netissä myytäviä asioita: sudenvirtsaa kanisteritavarana
Seuraava artikkeliKiina kieltää sähköshokkihoidon Internet-riippuvuuteen

14 KOMMENTIT

 1. Kaikkea sitä… mutta tosiaan, eipä noita ilmaisimia oikein muuten voi kai testata – paitsi laittamalla suomalaiseen porakaivoon. Siellä nimittäin viisari värähtää.

  Tietääkö kukaan mitä ionisoivan säteilyn lajia tuommoinen malmi lähettää? Omassa halpis-savunilmaisimessa taisi olla alfaa.

 2. Nojaa olishan tuo aika lapsiystävällinen jossan huoneen nurkassa pyörimässä. Eipä tuosta kyllä ydinpommia saa. Epäilen löytyykö tuosta yhtään ydinaseissa käytettyä U-335 puhumattakaan kriittiseen massaan tarvittavaa 8 kg. Toki noita voisi ostaa nipun, mutta rikastus olisi hankalaa, eikä tuon pilkkominen plutoniumiksikaan mikään helppo homma ole, varsinaisen pommin rakentamisesta puhumattakaan.

  Jonkinlaisen aseen tuosta voisi normaalipommin kansas saada, levittäisi ehkä sen verta säteilyä että nakuttaisi normaalia enemmän mutta en sanoisi että siitä olisi erityistä hyötyä.

  Löytyyhän uraanimalmia ihan kotosuomen maaperästäkin, ilmeisesti aika runsaastikkin kun kaivostoimintaakin kaavaillan.

  Ainiin Hyvää Trinityn vuosipäivää ydinpommit 64 V

 3. Joo, kyseessä lienee purkillinen maasta tongittua säteilyarvoltaan vähäistä uraanimultaa eikä ydinvoimalassa tuotettua rikastettua uraania, joten ei siitä mitään voi tehdä.

  Paitsi jännää lannoitetta kukille.

 4. Eikös kriittiseen massaan riitä kilo? No oli miten oli. Saatta tyssätä siihen sentrifugivaiheeseen.

  Hauska käyttäjäarvio tosin.

 5. Kokeilkaa niitä mittareitanne palovaroittimeen! Siellä on se yksi radioktiivinen möykky.

 6. Ei riitä palovarotin, alfaa säteilee, ei mittarit oikeen sitä huomaa. Kotitekoset ainakaan. Vaatii vähä erikoisemmat tekniikat. Mutta ihmettelen tässä nyt bloggaajaa; mitä niin ihmeellistä tässä on? Itse voisin ostaakkin ja ihan tarpeeseen. Ostan paljon muitakin erikoisia asioita netistä.. tämä ei nyt ole niin kovin kummoista.

 7. Muistaakseni lukiossa kokeilimme säteilymittaria radonmöykyllä, eli se siitä sitten.

 8. ”Muistaakseni lukiossa kokeilimme säteilymittaria radonmöykyllä, eli se siitä sitten.”
  Millä ihmeen möykyllä. Eikös radon ole jalokaasu?
  Ja mitä siitä sitten?

 9. No höh…näillähän leikittiin aikoinaan koulussakin ..ja olivat aktiviteetitkin reippaasti suurempia kuin kuvassa oleva 1205CPM. Ihmekös toisaalta kun on naama ruvella.

Comments are closed.