Bulletproof Bomber Jackets, luodinkestäviä asusteita 4
Bulletproof Bomber Jackets, luodinkestäviä asusteita 2
Bulletproof Bomber Jackets, luodinkestäviä asusteita 3

Anxo-niminen yritys on toteuttanut nämä luodinkestävät arkitakit. Vaatetusta on tarjolla sekä miehille että naisille. Luodinkestävyys on testattu 9MM sekä .357 Magnum -pistooleilla. Luodin pysäyttää erityinen materiaali, jota on sijoitettu sopivan muotoinen levy vaatteeseen, myös reppuja on myynnissä. Toki vaatteet suojaavat myös veitsiltä ja vaikkapa rikotuilta pulloilta tai injektioneuloilta.

Polyesteristä vaateosin valmistetut takit painavat kolmisen kiloa ja kustantava 2000 dollaria. Uskon että asiakkaita löytyy.

Lähde: www.trendhunter.com

Edellinen artikkeliLoisteputki vapise – energiatehokas hehkulamppu tekee tuloaan!
Seuraava artikkeliTee-se-itse kalansilmäobjektiivi ovisilmästä

15 KOMMENTIT

 1. Mikäs semmoinen kaliiperi on kuin .9mm? Juttujen taso on jo noussut suosta, mutta lipsahduksia näkyy edelleen.

 2. Olemme täällä toimituksessa pyrkineet pitämään selkeämmän hilavitkutin-linjan. Yleisön pyynnöstä. Edelleen poikkeamme ajoittain kuitenkin vahvistamaan säännön oikeasta aihevalinnasta ei-niin-hilavitkutin-uutisoinneilla.

  Pahoittelemme kirjoitusvirheitä. Tällä kesän hetkellä hilavitkuttimen toimitus on hieman kiireiden erinäisten työtehtävien viedessä paljon aikaa.

  Kiitokset lukijoille myös artikkelien kommentoinnin selkeästi korkeammasta tasosta. On mukavaa huomata, että laitteiden esittelyihin saadaan syvyyttä asiaatuntevien aktiivisten lukijoiden toimesta.

  Hyvää kesää kaikille!

 3. Siis mitäh? Itse olen pitänyt tätä blogia aivan mahtavana juuri senkin takia, että se käsittelee muitakin asioita pääasian ohella(joka on hilavitkuttimet) Tämänhetkinen tyyli on hyvä, pitäkää linjanne!

 4. Juuri näin onkin. Linja pysyy samana kuin mikä on nyt. Luemme lukijoiden kaikki kommentit, ja rakentavat sellaiset tuovat usein hyviä ideoita siitä, kuinka voimme valita artikkelien aiheita monipuolisemmin siten että syntyy loistokas blogi-kokonaisuus.

  Mutta ei tästä enempää tässä yhteydessä.

 5. ”Eipä taida nuo 0.9mm luodit läpäistä normaaliakaan takkia”

  Varmana läpäisee, riippuu nopeudesta. Tieteenkuvalehdessä oli juttu avaruusalusten rakenteiden tutkimisesta. Siinä ammuttiin kymmenes, ellei sadasosa millimetrinen kappale 50 000 m/s nopeudella 5cm paksuun alumiinilevyyn, läpi meni että suhahti..

 6. Hyödyllisiä on, amerikassa varsinkin tai jossain ulkomailla missä ei välttämättä ole hirveän turvallista. Mutta suomessa tuskin kun ei moni asetta kanna.

 7. Tiheää saa olla kangas, jotta neulan pysäyttäisi. Puukko ja luoti ovat kyllä varsin uskottavia väitteitä. Täällähän hiljattain esiteltiin toinen vastaava firma joka tekee vaatteita mittatilauksena. Promovideolla ampuivat toimittajaa revolverilla mahaan.. Obaman takitkin on tehnyt se firma.

 8. ”Tiheää saa olla kangas, jotta neulan pysäyttäisi. Puukko ja luoti ovat kyllä varsin uskottavia väitteitä. Täällähän hiljattain esiteltiin toinen vastaava firma joka tekee vaatteita mittatilauksena. Promovideolla ampuivat toimittajaa revolverilla mahaan.. Obaman takitkin on tehnyt se firma.”

  juu siis siinähän ei ole kankaassa mitään ihmeellistä vaan ne levyt mitä siellä on =D polyesteriä toi kangashan on

 9. Siis.. Ei siellä mitään tyyliin teräslevyä ole, vaan ihan kangasta se ’levykin’ on. Useita kerroksia tiheää kangasta. Eihän noita huolisi kukaan jos sisällä olisi kova levy. Kevlaria ja nylonia todennäköisesti käytetty, kuten muissakin vastaavissa. Harvemmin näille luvataan piston kestoa, se on nimittäin melko kinkkinen toteutettava. SA-sirpaleliivin kevlaristakin menee normaali parsinneula läpi helposti, mutta se pysäyttää kranaatin sirpaleen.

 10. Niin, iskuenergian absorptiohan on ilmeisesti kyseessä.
  Luoti pysähtyy liiviin mutta puukolla voi lyödä läpi.
  Varsijousella ammuttu nuolikin menee luodinkestävästä liivistä tappavin tuloksin läpi.
  Tuosta kun materiaalit kehittyy ja muutenkin tekniikka niin kymmenen vuoden päästä voi kävellä kadulla luodinkestävä takki päällä ja olla niin kovaa jätkää.
  Kunnes joku ampuu millin levyisen huipputiheää materiaalia olevan projektiilin 40 000 m/s ohimosta läpi..

 11. Kyllä täytyy todeta, että hieman kutkuttelee ideana. Olisihan se kiva julkisella paikalla kulkea tollainen päällään ja tietää että kenties vaatetus voi pelastaa henkesi jos joku piripää alkaa metrossa tykittelemään käsiaseella…

  Painon puolesta kai voisi verrata prätkärotsiin tai vaikkapa duunarin työliiveihin. Siedettävissä määrissä siis.

  Mitenhän tuollaisen peseminen onnistuu?

 12. Ihmetteln vain tuota kun nettisaitilla suojaavaksi materiaaliksi väitettiin kevlaria joka estää muka puukot ja neulat. Kevlarin luodin pysäyttämis ominaisuushan perustuu materiaalin verkkomaisuuteen eli siihen että luodin pyörimis liike ”siito” ja pysäyttää luodin. Käytetympi (toimivampi ja kevyempi) materiaalihan nykypäivänä on dyneema joka on vallannut alan lähes täysin siviili ja viranomais markkinoilla. Toki eri armeijat käyttävät vielä keraamisia ballistisia levyjä.

Kommenttien lisääminen on estetty.