Orange: Power Pump -laturi pumppaa kännykkään virtaa

Orange esitteli jo parisen vuotta sitten tuulivoima-laturin kännykkään, jossa oli ideana kiinnittää minituuliturbiini teltan huipulle ja latailla kännykkä yön aika tuulisessa Glastonburyn festarimaastossa. Käyttökokemuksia ei toimitukseemme ole saapunut, mutta luulisi että markkinointikikka on ainakin aiheuttanut oho-elämyksiä. Nyt samainen Orange tuo Glastonburyyn Power Pump -laturin, jossa tuuliturbiinia pyöritetään uimapatjan pumppua polkemalla.

Samassa ajassa kun polkisi tyynyn täyteen ilmaa latautuu puhelimen akkuun virtaa 5 minuutin puheajan verran. Mielestäni tämä on erittäin hyvä lähestymistapa, käytetään kahta jo tuotannossa olevaa välinettä yhdessä ja syntyy aivan uusi innovaatio! Saatavuudesta ei ole tietoa.

Lähde: newsroom.orange.co.uk (via www.redferret.net)

Edellinen artikkeliHommaa kännykälle gorba-malliset kuoret
Seuraava artikkeliNelson Motta: Nottable on joustava teline kannettavalle tietokoneelle

8 KOMMENTIT

  1. Tällaiset veivit, pumput ym. laitteet joilla tuotetaan lihasvoimasta sähköä eivät käytännössä ole ekologisia. Hyötysuhde syömällä nautitun energian muuntamisesta kännykän virraksi on todella huono! Kulutamme vähemmän resursseja polttamalla vaikka turvetta.

  2. On tässä kuitenkin sellanen näkökanta toisaalta, että jollain saattaa olla jo omistuksessa tuollainen minituuliturbiini ja uimapatjapumppu. Vähän jesaria ja luovuutta, niin pumppulaturi on valmis. Eikä pitäs kuormittaa ympäristöä ollenskaans lisää.

  3. Eihän tuota ole edes hyötyä kantaa mukana jos ei satu olemaan myös pumppua messissä… Turhaa näpertelyä, tällaiset tuotteet ovat ihan pelkkää rihkamaa jota koitetaan myydä ekologisuuden nimissä.

  4. Ollo ei ilmeisesti ole urheiluihmisiä:D Asiahan on niin että sen lisäksi että saat tuotettua lihasvoimalla sähköä niin saat samalla hyötyliikuntaa. Sitä kautta vaikka energiaa ehkä vähän tuhlaantuukin niin se tulee moninkertaisesti takaisin lääkintäkuluissa ym. kun ihmiset ovat terveempiä. Itse poltan mieluummin rasvaa ja keräilen turvetta kuin toisin päin. Että lenkkarit vaan jalkaan ja pumphaamaan.

  5. Minä vihaan urheilua. Sen ajan sivistän itseäni ja olen asioista perillä.

  6. Tuskin tuossa se ekologisuus on edes pointtina. Matkapuhelimen idea toisaalta on siinä, että sen voi ottaa mukaansa ja silloinkin on toisinaan ihan kiva pystyä lataamaan luurinsa. Tuon laturin hyötysuhde on kyllä aivan minimaalinen (pumpun hyötysuhde * propellin hyötysuhde * generaattorin hyötysuhde…), mutta voisihan siitä modata itse veivattavan mallin, jos haluaa…

Comments are closed.