kenkapuhelin

Olen jo pidemmän aikaa odottanut, koska Nokia tulee lanseeraamaan ensimmäiset aidot vintage-matkapuhelinmallinsa. Ainakin allekirjoittaneen mielestäni olisi äärettömän hienoa nähdä nykyaikaisten puhelinten ohella jälleen aito, kenties GSM-teknoloigalla päivitettyä gorba-mallinen Nokia.

Ainakin tarve suurikokoiselle puhelinlaitteelle on jo tunnistettu. Kiinalaiset ovat nimittäin jo aloittaneet mitoiltaan kovasti alkuperäistä Citymania muistuttavan kännykkäkotelon valmistamisen. Valitettavasi kotelon sisälle asetettu aito matkapuhelin täyty tässä tapauksessa vielä poistaa kuorien sisältä ennen puhelua. Jäämmekin odottamaan edistyneempää. esimerkiksi Bluetooth-teknologiaan perustuvaa versiota, jossa puhelimen suuresta koosta pääsee nauttimaan myöskin puheluun vastatessa.

Tämä tiilisikivimalli irtoaa brittiläisestä gofrostfire.com verkkokaupasta vajaan kymmenen punnan hintaan.

Edellinen artikkeliFischer Portugal: The Ecological Business Card
Seuraava artikkeliOrange: Power Pump -laturi pumppaa kännykkään virtaa

7 KOMMENTIT

 1. Mulla on jokapäiväsessä käytössä edelleen Mobira MD59, Akun kennotin juuri uudelleeen 🙂 Kyseessä siis radioamatööri käyttöön muutettu laite, joka toimii nyt 432 – 434Mhz alueella

 2. Näin just joku päivä kaupungilla jonkun ihan homon stylisti/vintage-hepun jolla oli mukanaan sellainen laatikkopuhelin missä oli oikein johto luurista siihen laatikkoon ja oikein kantokahvakin vielä… 😀 En tiedä sitten oliko se tyyppi oikeesti niin vintage homo stylistiä että se oikeesti käytti sitä vai kävikö ostamassa sen kirpparilta… 😀

  Mut muistan vieläkin kun äidillä oli muinoin ton mallinen puhelin, jestas mikä tiiliskivi xD

 3. nettiagentti: kiitos huomiosta. Olin yhteydessä Digitoday-jutun kirjoittajaan, joka ystävällisesti lisäsikin juttuun maininnan Hilavitkuttimesta lähteenä.

 4. Modasin veljelleni Nokian Talkkarista toimivan GSM:n. Eli ilmeisesti samanlaisesta laitteesta, jollaista Momoshi kirjoituksessaan kuvailee. Veljeni tosin on hetero eikä stylistin oloinen ulkoasultaan, joten kyseessä ei ole sama mies.

  Mutta laiteprojekti onnistui – järkyttävän kokoisiin kuoriin ja kierrejohdon päässä olevaan luuriin sai näppärästi nykygesmin rojut sisään. Orkkis kierrejohdossa oli lankojakin tarpeeksi, että handsettiin sai antennin, mikrofonin ja kaiuttimen sekä alkuperäisiin näppäimmiin puhelun vastauksen/lopetuksen, clearin ja numeronmuistion selauksen ylös ja alas. Ja taustavalon.

  Kotelon yksi kylki on saranoitu, lukkomekanismi jemmattu alkuperäiseen virtaliittimeen ja sisuskalut tyystin rälläkällä veks, joten modernin tekniikan lisäksi vekotin toimii myös pienenä salkkuna – sisään sopii vaikka lompakon ja taskumatti.

  Joten jos näette kylillä miehen, joka puhuu NeliViiskymppisellä, niin älkää soittako piipaa-autoa – saattaa olla meikän broidi, jolla on ihan oikeasti puhelu meneillään…

 5. Minä taas päätin luopua kännykästäni kokonaan, ja modasin vanhan Ericssonin halon (GA628) lankapuhelimen sisään. Tämä kombinaatio klassisine pirinä-äänineen, yksirivisine näyttöineen ja korrekteine näppäinäänineen on erittäin toimiva ja tyylikäs setti.

  Niin, ja en ole Vintage-homo. 😛

Comments are closed.