ggspy006200_02_l1

Yksiä yleisimpiä hakusanoja, joilla Hilavitkuttimen sivuille löydetään hakukoneillta, ovat  ”vakoilukamera” ja ”salakuuntelu”. Vaikka vakoilu ja salakuuntelu teknisiä apuvälineitä käyttäen on melko kiistatta laitonta, niin aihe tuntuu ihmisiä kuitenkin kiinnostavan. Internetin verkkokaupoista löytyy myös roppakaupalla tarkoitusta varten soveltuvaa laitteistoa, jollaisesta James Bond olisi saanut vielä pari vuosikymmentä sitten voinut vain unelmoida, ja vieläpä pilkkahintaan.

Uusin internetin halpahalleihin tiensä löytänyt vakoilusovellus taitaa olla tämä, ”nappikamera”. Nappikamera on paidan sisälle kätkettävä, ulos päin nappia muistuttava kamera, joka tallentaa sisäiseen, neljän gigan muistiinsa mielin määrin äänellistä video- tai valokuvamateriaalia tilanteissa, joissa kameraa ei saa näkyä. Jopa kameran operointi onnistuu tässä tapauksessa todelliseen agenttimalliin. Laitteen mukana nimittäin toimitetaan sormuksen näköinen kaukosäädin, jonka avulla kameraa on mahdollista huomaamatta operoida.

tarkemmat tiedot 96 dollarin arvoisesta aparaatista löytyvät tämän tuotesivulta osoitteesta brando.com.hk

Edellinen artikkeliSamsungin kehittämä mikrosuljin lupaa parannusta kännykkäkameran kuvanlaatuun
Seuraava artikkeliSaskia Marcotti: Bootbag

4 KOMMENTIT

 1. Keskustelut, joihin itse osallistuu, saa lain mukaan nauhoittaa kertomatta kenellekään.

 2. Mutta niiden julkaisu onkin sitten varmaan toinen asia.
  Tehokkaalta laitteelta näyttää, ja vielä operointi sormus, wow.
  Mitenkäs lama on vaikuttanut näihin agenttihommiin? Voisi olla työpaikka-ideana jo ajankohtainen, kun vehkeet ja pelit vain kehittyvät.

 3. Tommoselle olis varmaan käyttöä kaikissa yt-neuvotteluissa. Kaikki pomon laittomuudet vaan talteen ja sitten hakemaan oikeudelta hirmu korvaukset laittomasta touhusta 😉

  Samoin kaikissa työhaastatteluissa ihan must. Jos työnantajan edustaja erehtyy kyseleen jotakin mitä ei saa kysellä, niin sama juttu, korvaukset hakuun.

  Fiksu työtön vois tehdä tuollaisella aika hyvän tilin…

Kommenttien lisääminen on estetty.