liharipustin

Tällä kertaa ideablogissa on vuorossa hieman tavallisesta linjasta poikkeava innovaatio, nimittäin pakastelihasta veren poistoa helpottava ”liharipustin”. Innovaattori nimeltään Miika Huttu kertoo keksinnöstä seuraavasti:

”Jokainen pakastetun lihan kanssa taiteileva tietää että pakastettuu lihaan jää väkisellä enenpi vähempi verta, joka sitten pilaa lihan helposti ja sotkee jääkaapin tai pöydän.

Meillä jäistä hirvenlihakönttiä varten on ihan tavallinen tuttikeiju pyöräytetty tiskialtaan tankoon roikkumaan. Vakuumipussiin pakattu lihaköntti otetaan sitten suoraan pakkasesta tai jääkaapin kautta tuttikeijun klipsillä tiskialtaan päälle roikkumaan. Pussin alareunaan muutama pikku viilto että veret poistuvat.

Jos haluaa olla todella varma verien poistumisesta, lihaköntti voidaan ”naulata” pussin yläosaan hammastikuilla jolloin rei’ät pussin alla pysyvät auki.”

Edellinen artikkeliKustomoituja pyöriä: Nyrkkirauta
Seuraava artikkeliLisää uuden iPhonen speksejä vuotanut nettiin – eli mitä kaikkea saamme odottaa Applelta kesäkuussa?

9 KOMMENTIT

  1. No ompa hieno ”keksintö”, vanha juttuhan tuo on vain eri tavalla roikotettu.

  2. No jopas nyt on vähän huono vastaanotto! Minun mielestäni hieno vinkki/keksintö ja yksinkertainen. Mikä parasta, kuka tahansa pystyy tämän myös tekemään kotonaan :)Ideoistahan tässä blogissa on kyse eikä mistään patenttikeksinnöistä.

  3. Jaa tämmönen. Taidanpa tästä lähteä puristelemaan sulavasta lihastani liiat veret pois.

  4. Ihan hyvä idea vaikkakin vanha ja sen verran oikaisua,että normaalikaupanliha ei ole nähnyt verta pitkiin aikoihin, siis kys. lihasneste.

  5. JH:ta jatkaakseni, on kyllä siis kudosnestettä noissa pakkauksissa. Sen takia kaupan lihoissa on sellaiset imupaperit siellä pohjalla. NI! Kauhee pätemisfoorumi<3

  6. Pakastettu liha kuuluu sulattaa jääkaapissa 1 vrk. Silloin lihasneste pysyy lihan sisällä kuten kuuluukin.

    Huonelämmössä sulatettaessa käy juuri kuvan osoittamalla tavalla, eli lihasnesteet poistuvat lihasta ja liha on pilalla.

    Liha otetaan lopuksi sulaneena jääkaapista pariksi tunniksi huonelämpöön ennen paistamista.

Kommenttien lisääminen on estetty.