lumilauta_simulaattori

Koska lumi alkaa olemaan näillä leveysasteilla tähän aikaan vuodesta kortilla, on suurimmalle osalle laskettelu-, ja lumalautaharrastajista aika pakata kamat varastoon ja ryhtyä odottamaan ensi talvea seuraavaa laskettelukokemusta varten. Niin kuin moneen muuhunkin asiaan, tähänkin pulmaan löytyy tietysti ratkaisu kaivamalla esiin riittävä määrä kuvetta housun taskusta. Sen lisäksi, että kautta voi lähteä jatkamaan kaukomaille, niin rahakkaille löytyy helpotusta myös vaikkapa Olymp Ski -laskettelusimulaattorista. Kyseinen laite lupaa realistisen lumilautailu-, tai laskettelukokemuksen simuloituna, tarjoten eri tasoista haastetta eri tyyppisillä rinteillä. vaikka laitteen hinnasta ei löytynyt suoraa tietoa, niin hankintaa saattaa rajoittaa myös reilu, noin 7 metrin leveys.

Videota tämän laitteen kanssa harjoittelusta hypyn jälkeen.

Hieman edullisemmin ja kompaktimmin vastaavaa kokemusta voi tavoitella myös sivuilla aiemmin esitellyllä Skigym-hiihtosimulaattorilla.
kautta: ubergizmo.com

Edellinen artikkeliCoolCop tuo helpostusta kuumassa säässä luotiliivejä pitäville
Seuraava artikkeliRoss Lovegrove: The Bamboo Bicycle

12 KOMMENTIT

 1. No vaikka ei kovin paljoa maksaisikaan niin tuskinpa nousee kovin suureen suosioon koska suurin osa laskettelijoista hyppii hyppyreistä ja hyppyjä on vähän vaikea simuloida.

 2. Eiköhän sitä laskettelua harrasteta ihan vauhdin ja fiiliksen takia hienoissa maisemissa, tosiaan tuo näyttö saisi olla reilusti isompi!

 3. Kuvassa näkyvä näyttö on pieni, mutta ”peliä” seurataankin screeniltä kuten videolla näkyy.

 4. Tuohon kun olisivat integroineet elämää suuremman puhaltimen (tyyliin Ruotsin Euroviisuilijoilla) että saisi tuota ajoviiman tuntua naamalle 🙂 Sen verran ainakin ettei hiukset jäisi silmille lepattamaan…

  Sitten 3D laseilla tuo maisemasimulaatio niin alkaa olla autenttisuus kohdallaan…

 5. Entäs jos vaan odottais seuraavaa talvea? Aitoa laskettelua ei pääse lähelle millään simulaattorilla.

 6. Ihmiset taitavat nyt olla hieman tiukkapipoisia tämän suhteen. Ei mikään simulaattori pääse lähelle totuutta, ja laskettelussa tottakai vielä vaikeampaa toteuttaa kuin esim. autosimulaattorissa.

  Eiköhän tämä ole tarkoitettu laskettelijoiden treenaamiseen taikka isoihin tapahtumiin hauskaksi pikku lisäksi. Kyllä tämä minulle korvikkeeksi kelpaa talvea odotellessa 😉

 7. käsittääkseni oikeanpuoleisessa kuvassa oleva heppu on lumilautailemassa. hiihtomonot jalassa tosin.

 8. aloittelijoille (itselleni esim:) tästä voisi olla apua, kävin talvella sappeella suunnilleen ensimmäisiä kertoja laskettelemassa, jatkuvaa kaatuilua ja paniikkia, ei varmaan turvallista muillekaan, tollaisella hermoradat voisi oppia paniikkivapaasti, vaikka se oikea laskettelu sitten olisikin sitä oikeaa nautintoa tulevaisuudessa …

Kommenttien lisääminen on estetty.