grand_canyon_skywalk

Kaikkia teitä varten, jotka tunnette outoa vetoa äärimmäisen korkeita paikkoja kohtaan, löytyy Yhdysvaltojen Arizonasta melkoinen helmi. Arizonassa, Grand Canyonin reunalle on rakennettu huima näköalatasanne, nimeltään Skywalk, joka mahdollistaa kanjonin äärellä vieraileville kävelylenkin 20 metriä rotkon reunalta ”tyhjän päälle” pelkän 10 senttimetrin paksuisen lasilevyn päällä. Katsomalla näköalatasanteella jalkoihin, avatuu siis näkymä suoraan kanjonin pohjalle, pudotuksen suoraan alas päin ollessa kokonaiset  1450 metriä.

Konstruktion kestävyyttä epäilevien huojennukseksi mainittakoon, että näköalatasanne on rakennettu kantamaan jopa 70 tonnin painon, ja tasanteelle lasketaan kerrallaan tepastelemaan ainoastaan 120 henkilöä. Yleisölle näköalatasanne avattiin vuoden 2007 maaliskuussa.

Nähtävyyden esittelyvideo hypyn jälkeen.

Näköalatasteen viralliset sivut löytyvät osoitteesta destinationgrandcanyon.com

(Kiitokset vinkistä juttuun Janille!)

Edellinen artikkeliTee-se-itse kattoteline videotykille
Seuraava artikkeliPet Airways – sillä kissa lentäisi!