segway_puma_kulkuvaline

Autovalmistajien messuilla esittelemät konseptiautot ovat tavallisesti kaunista katseltavaa, käytännöllisyyden jäädessä toissijaiseksi seikaksi. General Motorsin yhdessä Segwayn kanssa viime viikolla messuilla esittelemä ”Segway Puma” ei kuitenkaan yritä herätellä kenenkään kiinnostusta vetävällä ulkonäöllään (laite on kiistatta ruma). Segway jonka nimi juontuu sanoista ”Personal Urban Mobility and Accessibility machine” (eli vapaasti käännettynä ”Henkilökohtainen urbaani liikkenne ja saavutettavuuslaite”) on sen sijaan kokonaan uudenlainen kulkuvälinekonsepti. Kahden pyörän varassa tasapainoilevan menopelin ideana on kuljettaa kyytiä tarvitseva sähkömmoottorilla, reilun 50 kilometrin tuntinopeudella paikasta A. paikkaan B. Laitteen akuissa riittää virtaa noin 40 kilometrin matkoihin, joten latauksen mahdollistava infrastruktuuri on siis tämän laitteen kohdalla välttämätön.

Vikkelä kriitikko ehtii tietenkin tuomitsemaan laitteen hengen vaaralliseksi jo pelkän kuvan perusteella. ”Tuota ko’ mie töytäsen katumaasturilla niin on kanttu nopsasti veks” – vaan eipä hätää – Segway Pumaan on nimittäin mahdotonta törmätä. Laite on varustettu sisäänrakennetulla W-lan antennilla, joka kertoo kanssaliikenteelle, että ”nyt täällä mennään tällaista vauhtia” – näin muut kulkuvälineet osaavat jarruttaa ajoissa ja kolarilta vältytään. Tämä tietenkin edellyttää, että kaikki autot liikenteessä on varustettu vastaavalla systeemillä. Kiva ajatus siis kuitenkin.

Vaikka tämä kulkuväline ei ikinää pääsisikään markkinoille suunnitelmien mukaan vuonna 2012, niin ajatus on silti kiintoisa. Vai voiko joku muka vilpittömästi väittää, että, että yhden henkilön päivittäistä työpaikalle kuljetusta ei voitaisi toteuttaa mitenkään muuten järkevästi, kun istuttamalla kyyditettävä vajaan kahden tonnin metallilaatikon sisälle, joka kulkee kontrolloiduista räjäytyksista voimansa saavalla moottorilla?

Niin tai näin –  videota tästä menopelistä hypyn jälkeen.

Kautta: dvice.com

Edellinen artikkeliSantelubain 999 on ihmispesukone laiskoille kylpijöille
Seuraava artikkeli1.5 miljoonan dollarin häämekko 2009 riikinkukon sulasta

21 KOMMENTIT

 1. Ihan kätevän oloinen peli. Jos en kävelisi työmatkaani, tuo voisi olla yksi vaihtoehto. Onneksi penikseni on ihan normaali, joten en tarvitse työmatkoilleni katumaasturia.

 2. Ekologinen ja kätevä. Iso plussa minulta! Ulkonäköön voisi ehkä hieman kiinnittää huomiota. Tuo on varmaan siis se prototyyppi.

 3. Naurettavaa, että kaikki mikä on vähänki eko on niin naurettavan näköstä. Paitsi Teslat… 😛

 4. Tuosta vain kehittelemään pyörätuolin korviketta. Kyllä tuommoisesta voisi ihan käytännöllisenkin saada aikaiseksi 🙂

 5. ohan siinä hienot vanteet! mut en prkl kyl ajais tollasella rumiluksella! Yhtä ruma kun Suzuki Pv!

 6. Luulisi että mopoja ja skoottereita saa kanssa pian sähkömoottoreilla varustettuna. Mutta kyllä polkupyörä on silti aivan ylivoimainen kun miettii kaikin puolin fiksua yhden henkilön kulkupeliä.

 7. mites hätäjarrutukset? nakkaa perhana naamalleen kojelautaa vasten vaikka turvavyö 😀 päälle erillinen turvavyö? no thx

 8. Toyota on myös kehitellyt vähän samanlaista. iReal taitaa olla nimeltään ja on imo hienomman näköinenkin. Top Gearissa taidettiin joskus esitellä. Siihen verrattuna tuo Puma näyttää aika kotikutoiselta kyhäelmältä.

 9. Kiikkerän näköinen kyllä on, mutta tuskin nakkaa nokilleen hätäjarrutuksessakaan. Takapyörähän se jarruttaa, eikä polkupyöräkään nokilleen lennä vaikka takarenkaalla kuinka jarruttaa…

 10. MR Garrisonin keksinä IT -laite South Parkista. No okei, ei ihan, mutta tästä tule mieleen kyseinen laite.

 11. ”Vai voiko joku muka vilpittömästi väittää, että, että yhden henkilön päivittäistä työpaikalle kuljetusta ei voitaisi toteuttaa mitenkään muuten järkevästi, kun istuttamalla kyyditettävä vajaan kahden tonnin metallilaatikon sisälle…”

  Öö – voi. Sitä sanotaan bussiksi. Niitä kulkee kaikilla vähänkään isommilla paikkakunnilla ja ne ovat ekologisia. Ja jos useampi yksityisautoilija vaihtaisi bussiin, ei tarvitsisi valittaa miten juuri se oma linja kulkee niin pirun harvoin.

 12. Mielestäni aika naurettavan näköinen kapistus. Tulee mielee kaksipyöräinen invamopo, joilla vanhukset ainakin aiemmin hidastivat liikennettä 😀

 13. ”joka kulkee kontrolloiduista räjäytyksista voimansa saavalla moottorilla?”

  Mees nyt kirjoittaja äkkiä takasin sinne peruskoulun fysiikan tunnille niin opit itsekkin, ETTEI bensiini/diesel-moottoreissa tapahtuva palaminen todellakaan ole tarpeeksi nopeaa, jotta palotapahtuma voitaisiin räjähdykseksi luokitella.

  Hirveää luettavaa koko sivusto! Täällä kidutetaan sivistynyttä toistuvilla vakavilla asiavirheillä ja ammottavilla loogisilla aukoilla!

Kommenttien lisääminen on estetty.