commodore_64_laptop_01

Vaikuttavien modausprojektiensa myötä tunnetuksi tullut Ben Heck jaksaa ällistyttää uusien, aina aiempaa hienompien koneluomustensa myötä. Tässä herran viimeisin ja kenties ulkoisesti kaikkein tyylikkäin tekele tähän mennessä, eli Commodore 64 portable.  Tämä, varmasti hilpeyttä työpaikan palavereissa herättelevä ”puuceeläppäri” on rakennettu aidon C64 prosessorin ympärille. Laitteen virtalähde on  kotoisin Nintendo Game Cuben sisuksista ja pelien sekä muun softan latailu onnistuu lerppuasemaa emuloivan SD-muistikotinlukijan kautta.

commodore_64_laptop_02

Videota laitteesta hypyn jälkeen.

Lisää infoa projektista luomuksen tekijän blogissa.

Edellinen artikkeli1.5 miljoonan dollarin häämekko 2009 riikinkukon sulasta
Seuraava artikkeliTestissä Boynq WakeUp iPod-herätyskelloradio

19 KOMMENTIT

 1. mitäs jos toi on feikki? joku lättä näyttö lyöty kii nintendoon ja sit sanotaan et toi on kone. jos ei oo feikki kenen hermot kestää näpytellä tollasta saissee et voi pelata jotai saissee? onhan toi kyl ihan hieno jos ei tarvis mitään näpytellä että voi pelata. jos löytyis nurkista tommonen niin lentäis roskikseen HETI!

 2. wau!!!! hienointa ikinä! pidän omaa kuusnepaani (mkII lerppuasemalla) yhtenä aarteistani ja TAC2 joystickistäni en ikinä luovu. toi läppäri ansaitsis kuusnepailun noopelin palkinnon! way to go!!!

  kuusnepan dissaajat on vaan niin vit#n nuoria pellejä etteivät ymmärrä laitteen hienouksia. esim. portaattomasti liikkuvat spritet ja aikaansa edellä oleva äänipiiri! laitteen suorituskyky viisinkertaistettiin pelkästään harrastelijoiden softilla sen viiden vuoden aikana kun c64 oli kovinta hottia. samaa ei voi sanoa nykykoneista!

 3. Hattua nostan.. Itse olen tyytynyt perus läppärillä käyttämään vain emulaattoria.. =)

 4. Tää on hienoa että näissä kommenteissa on nykyään rankkaussysteemi! Ei tarvtse lukea enää typeriä kommentteja 🙂

  Modaus on upea, haluaisin itsekin tuollaisen. Pitäisiköhän äijältä pyytää rakennusohjeita!

 5. Komia on! Ei ihan miniläppäri, mutta kyllä tuo varmaan päitä kääntäisi ainakin minun kaveriporukassani ikää > 35v.
  Kyllä kuuslankku on klassikko, ei siitä pääse yli eikä ympäri.

 6. Hävettää melkein kun en ikinä ole laitetta kokeillut. Sen verran nuorukainen olen.

 7. mmmmm…mahtavaa! Nostalgia muistot heräs heti. Pitäisköhän käydä kaivamassa varastosta kuusnelonen esiin ja pitää fiilistelypeli-iltamat poikain kanssa 🙂 Oli muuten aika aarre tuo kuusnelonen kun sen aikanaan sain aikaisemman VIC 20 jälkeen ( muistaakohan kukaan noita viccejä enään ? ) Nykyään modataan kaikenmaailman koteloita sun muita, mutta kaheskytluvullapa rakennettiin koulun puukässässä kantolaukku kuusneloselle ja kasettiasemalle, ei ollut muuten kovin näppäränkokoinen laukku tuo, mutta siellä samassa salkussa se kuusnelonen varastossa yhä lepäilee, laatutyötä siis 🙂

 8. ´´kuusnepan dissaajat on vaan niin vit#n nuoria pellejä etteivät ymmärrä laitteen hienouksia.´´
  Minä olen nuori ja ymmärrän hyvin miksi kuuslankku on mahtava laite. 😀 Modaus on yllättävän hieno mutta en ole päässyt koskaan näkemän aitoa C64:sta, paitsi netissä ikäni takia. On se kyllä hiano…

 9. Benheck on muutenkin melkoinen taituri näissä modauksissa ja antaa sivuillaan ohjeita niille, jotka haluavat itse koettaa tehdä vastaavia – kannattaa tutustua! Olisi kyllä mahtavaa osata tehdä itse vastaavanlaisia.

  Hienoa muuten, että ei enää tarvitse tämän rankkausjärjestelmän takia lukea ala-arvoisia roskaviestejä tietyiltä käyttäjiltä.

 10. Se vähän ihmetyttää kun C64 lerppujen koko on 170 kb ja kuinka kuusnelosen teho riittää gigaisen (1048576 kilobittiä) muistikortin käsittelyyn?

 11. Eiköhän ne muistikortit voi formatoida ihan mihin kokoon vain haluaa, kokeilee vaikka alkuun megaisella 🙂 Siihenkin mahtuu ihan tarpeeksi monta rom:ia. Tai 1,44mb kun olihan C64:lle korppu asemakin olemassa

 12. Hieno juttu että tällaista väsätään. Laitteen estetiikka sen sijaan saa minulta miinuspisetitä ja paljon – Jotenkin ei vain kolahda tippaakaan enää harmaat ja beiget kotelot ja koenet 🙁

 13. Upea laite. Ei voi kuin ihailla Ben Heckin taitoa ja inspiraatiota. Beesi kuori, mustat näppäimet ja upea logo kannessa. Kyllä tuolla kelpaisi pelata.

Kommenttien lisääminen on estetty.