Zalman ZM-RS6F+M 6-kavanaiset Surround -luurit ja mikki 1

Nykyään on muotia, että äänet tulevat kotiteatterissakin edestä, sivuilta ja takaa. Näin ei kuitenkaan ole aina ollut. Mennäänpä vaikka 15 vuotta ajassa taaksepäin, niin aika harvalla taisi olla edes ajatusta moisesta ”teatterista” tai 5- tai 6-kanavaisesta järjestelmästä. Silloin pistettiin vhs:ää videoihin ja stereo oli plussaa. Mutta palataanpa noista yksinkertaisista ajoista vuoteen 2009.

Zalman ZM-RS6F+M -kuulokkeet ovat siitä erikoiset, että niissä on kuusi kaiutinta. Hieman leveämmät korvaosat takaavat sen että nämä kaiuttimet on sijoiteltu siten, että 6-kanavainen ääni tulee aidosti edestä, sivulta ja takaa, kuten kotiteatterijärjestelmissäkin. Laitteessa on myös mikrofoni. Ominaisuuksia: Frequency Response: 50Hz ~ 20KHz, Sound Pressure Level: 89 dB + 3 dB at 50mW ja Impedance: 16 Ohm at 1KHz.

Hintaa on 57 dollaria. Mitä luulette äänentasosta?

Lähde: brando.com

Edellinen artikkeliTestissä Boynq WakeUp iPod-herätyskelloradio
Seuraava artikkeliHöyrykone-iPod-laturi

18 KOMMENTIT

 1. Jos äänitys on tehty oikein ja äänite on käsitelty oikeanlaisilla algoritmeilla, niin ei tuollaisia monikanavaisia kuulokkeita tarvitse. Ihan normaaleilla stereokuulokkeilla saa uskomattoman hienon tilavaikutelman aikaan!

  Jos et muuten usko, niin laitapa kuulokkeet korville ja käy kuuntelemassa ääninäytteet seuraavan linkin takaa:

  http://weblog.404creative.com/2007/06/03/auditory-illusions-holophonic-recordings/

  Varsinkin ”Virtual Haircut” näyttää mihin tämä tekniikka pystyy!

 2. Tätä tekisi mieli testata
  http://www.dspeaker.com/fi/tuotteet/headspeaker-kuulokejaerjestelmae.shtml

  Tekee saman efektin lennosta kuin noissa etukäteen käsitellyissä pätkissä, joka myös muuttuu pään liikkeiden mukaan aina oikeasta suunnasta tulevaksi. Hinta vaan on sen verran kova että ei uskalla investoida kuulematta…

  Äänenlaatu noissa zalmannin virityksissä ei mahda kovin kummoinen olla kun noin 100e saa sen kaksi riittävän tasoista elementtiä ja noissa elementtejä on 6…

 3. Eikös ”äänentasoa” perinteisesti pääse ihan volumenapeilla säätämään? Ehkäpä oli tarkoitus äänen laatua arvella?

 4. Itsekin ostin vajaa 2 vuotta sitten moiset kuulokkeet. Äänenlaatu on kyllä melko hirveää satasen Sennheisereihini verrattuna, ja Zallut ovat jääneet käyttämättömiksi. Kyllähän nuo jonkinlaisen tilaefektin saa luotua, mutta kun äänenlaatu on mitä on, ei oikein tee mieli käyttää.

 5. Siis yksi korvahan EI pysty millään paikallistamaan sitä mistäpäin se ääni tulee. Korvahan vain ottaa sen äänen yhdestä pisteestä, tilavaikutelma syntyy sitten aivoissa kahden korvan ”signaalista”. Eli tuollaisen kupin sisällä ei ole MITÄÄN merkitystä sillä montako kaiutinta siellä on ja miten ne kaiuttimet on sinne sijoiteltu. Huuhaata koko tuote…

 6. Mmm.. Aika mielenkiintoiset kuulokkeet. Pitäisi itse päästä testaamaan ennen kuin voi oikeasti sanoa tuon 6-”kavanaisen” olevan hyödytön, vaikka se tuntuukin todella turhalta. Sen voin kuitenkin jo ulkoapäin sanoa, että on kyllä hirveimmännäköiset kuulokkeet mitä oon koskaan nähny. En kyl pystys kävelemään nuo päässä kaupungilla. Kai nuo on sitten tarkoitetukin ihan kotidatailua varten.

 7. Aika surullinen viritelmä tuo 3 kaiutinta per korva. Kuten on jo käynyt ilmi, tuohon tilavaikutelmaan tarvitaan vain yksi kaiutin per korva. Ainoa tapa saada kunnon tilavaikutelma kuulokkeilla olisi käyttämällä head tracking -tekniikkaa (GiraFFin linkki) ja monikanavasignaalia, sillä (lähes) aito tilailluusio pysyy vain jos äänet muuttuvat sitä mukaa kun kääntää päätä.

  Eli on aivan sama onko korvalle 3 kaiutinta vai vain yksi. Näitä viritelmiä on tehty aikaisemminkin ja eiköhän tämäkin vielä kuopata.

  btw. on tullut kokeiltua tota DSPeakeria ja hieno on, mutta taisi olla hieman tyyris

 8. ääni kuulostaa erilaiselta kun tulee edestä verrattuna takaa tulevaan. Eli eipä ylimääräisille kaiuttimille ole käyttöä jos osaa. itsellänikin on ollu kahdet tuollaiset, molemmat ovat hajonneet normaalissa käytössä (heikko johto, kupin pehmennyksen päällyskangas repeilee saumoista). Muuten ihan toimivat mutta sanoisin että normaaleilla hyvillä kaiuttimilla pärjää paremmin.

 9. Itse olen reilu 2 vuotta käyttänyt kyseisiä kuulokkeita. Ihan hyvät pelikuulokkeet on ja plussaa toki hinta/laatusuhde

 10. piti kirjoittaa että: ”kohtuu normikuulokkeilla pärjää paremmin”, eikä ”normaaleilla hyvillä _kaiuttimilla_ pärjää paremmin.”

 11. Noissa on surkee äänenlaatu, meil on ollu jo parit ja se ihmeen hypolyfonia ts. se virtual haircut juttu toimii paljon paremmin….
  Noissa se äänenlaatu huononee ku sama ääni kuuluu niin läheltä surkealla delaylla=Kuuloke ei tiedä koska pitää päästää ääni.

 12. Itellä ollu puljunetistä tilatut medusa 5.1 kuulokkeet ja miljoona erilaista nappikuuloketta.

  Asiahan nyt on niin, että noi 5.1 ym. surround kuulokkeet ei ole hifistelijän valinta. Parempaa äänenlaatua saa miltei kympin nappikuulokkeilla – Surround-efekti kuitenkin on huomattavan helppo toteuttaa monella kaiuttimella vrt. softapohjaiseen simulaatioon jolla tulos on kenties parempi. Eli suoraan sanottuna nuo 5.1 kuulokkeet ovat ihan pelikäyttöön tehtyjä ja siinä ne toimivatkin helvetin hyvin – Bassoihin on tsempattu ja vaikka äänenlaatu ei studiokäytössä kelpaisikaan niin eipä se noissa räiskinnöissä haittaa tippaakaan.

  Muistaako joku muuten tribes-nimisen pelin? Siinä oli softalla tehty 3d-äänisimulaatio stereokuulokkeilla, jos en väärin muista. Se vaan tiputti ruudunpäivityksen silloisella koneella sietämättömäksi. Toimivuus kuitenkin oli yllättävän hyvä.

  It’s all coming back to me now..

  Sittemminhän tuli tosiaan näitä 3d-äänikorttejakin joita porukka osteli innoissaan. Itselläni oli joku creativen eax 0.5-viritys silloin ja käsittääkseni se kalpeni kilpailijoiden viritysten rinnalla.

  Joka tapauksessa nykyään mulla on satunnaista pelailua varten 5.1 kuulokkeet, tosin totuuden nimissä sanottakoon että en oo niitäkään pariin vuoteen jaksanu koneeseen laittaa.

 13. Tää on hieno sivusto: jos jättää kommentin kirjoitusvirheestä jossain artikkelissa, se sensuroidaan, mutta ei vaivauduta korjaamaan itse virhettä! Eikö samalla energialla voisi korjata senkin virheen? Tai vaihtoehtoisesti voisi tietenkin selittää, mikä on ”6-kavanainen”, jos siitä haluaa pitää kiinni.

  Jos julkaisee jotain säännöllisesti ja kerää julkaisuista mainostuloja, pitäisi olla myös sen verran ammattimainen, että tarkistaisi tai tarkistuttaisi tekstinsä.

  Hilavitkuttimen kohdalla asia lienee niin, että ei osata kirjoittaa, eikä ole sen vertaa munaa, että myönnettäisiin tai edes korjattaisiin omat virheet, kun niistä huomautetaan.

Kommenttien lisääminen on estetty.