”Kuinka monta ulkomaanmatkaa aiot tehdä vuonna 2009” oli kysymys viimeisimmässämme gallupissa. Vastauksia kertyi noin 2900. Yhtäkään matkaa ulkomaille ei tänä vuonna suunnittele tekevänsä 35 prosenttia vastaajista. Lähes puolet eli 48 prosentttia aikoo matkustaa 1-2 kertaaa. 3-4 matkaa kertyy plakkariin kymmenesosalla lukijoistamme. 4 prosenttia matkustaa 5-10 kertaa ja yli 10 kertaa 5 prosenttia.

Kuinka monta ulkomaanmatkaa aiot tehdä vuonna 2009?

  35% – En yhtään

  48% – 1-2

  9% – 3-4

  2% – 5-6

  1% – 7-8

  1% – 9-10

  5% – 10-

Viikkokysely: Kuinka paljon (%) hereillä olemastasi ajasta vietät kuunnellen musiikkia?

Mp3-soittimia näyttää nykyään olevan liikenteessä melkoisen paljon. Luurit on korvilla erittäni monella ihmisellä, ja sen lisäksi musiikki pauhaa kotona ja työpaikalla. Uskon, että musiikkia kuunnellaan nykyään huomattavasti enemmän kuin mitä vaikkapa 10 vuotta sitten. Haluammekin tiedustella teidän, rakkaiden lukijoidemme, suhdetta musiikin kuunteluun:

n

n

{democracy:194}
Edellinen artikkeliMouse Mouse! on hiiri, joka on hiiri!
Seuraava artikkeliMichael Jackson Auction @ Julien’s Auctions

15 KOMMENTIT

 1. Hyin usein kuuntelen musiikkia, vastasin 90%, sillä Spotifyn arvostelunne myötä luku nousi.

  Edit: Luulin että omat kuulokkeeni olivat isoimmat mitä kehtaa pitää, mutta tuo kuva pistä hiljaiseksi.

 2. Jos äkkiseltään laittaisi, niin varmaan olisin laittanut johonkin +50%:iin, mutta eihän se (ainakaan minulla) ole edes mahdollista. Niin paljon tulee tehtyä päivässä asioita. Jos kysymys olisi ollut esim, että kuinka paljon (%) kodin tietokoneella/autossa olemastasi ajasta vietät kuunnellen musiikkia, niin luku olisi ollut kissan karvaa vaille 100% 😀

 3. Todella paljon kuuntelen musaa. Pelaaminenkin on vähentynyt kun pitää kuunnella musiikkia. 😀 Pistämäni 80% on luultavasti jonkin verran yläkanttiin, mutta aina kun en katso jotain videota tai pelaa, niin musiikkia on päällä.

 4. Kuuntelen ehkä ½-1 tuntia musiikki päivässä. Soitan kitaraa n. 1-4 tuntia päivässä. Muusikolle on aika tärkeää ettei juuri kuuntelisi kauheasti musiikkia, ainakaan kovalla ja korvakuulokkeista. Minä tarvitsen hiljaisuutta, jotta korvani voivat palautua.

 5. Miksi ihminen kuuntelee musiiikkia? Onko se joku kanava käydä läpi omia tunteita? Viihdettä?

 6. ”Miksi ihminen kuuntelee musiiikkia? Onko se joku kanava käydä läpi omia tunteita? Viihdettä?”

  Viihdettä

 7. Mulle ainakin musiikki yleensä komppaa omaa fiilistä. Tai sitten kun pistää jonkun levyn, niin se muuttaa tunnetilaa. Tanssiminen on sitten tietty kanssa vähän eri juttu. Nää rituaali-heimotanssit esim. jossain Etelä-Amerikassa varmaan vaikuttaa myös eri tavalla.

 8. Luulen, että ihmiset arvioivat aivan perseelleen nuo prosenttiluvut… tosi vaikea suoralta kädeltä antaa arviota.. ainakaan prosentteina.

  Itse annoin arviona 50%… lasketaas vähän:

  Mp3:n akku kestää 9h, joka on aivan liian vähän ja yleensä onkin tyhjänä päivän jälkeen. Hereillä olen yleensä noin 17-19 tuntia. Sehän tekee tasan 50%. 😀

  Oletin, että laskelmani poikkeaisi arviosta suurestikin, mutta hypoteesini oli väärä. Ehkäpä ihmiset osaavatkin arvioida musiikin kuunteluaan vuorokaudessa prosentteina.

 9. Koulupäivinä menee se 8h koulussa jonka aikana tulee kuunneltua musiikkia joku 10% ajasta, sitte tullaan kotiin ja ollaan loppupäivä koneella ja musiikki soi 90% ajasta.

  Vastasin 60%

 10. Vastasin 80% joka oikeasti vastaa oikeaa määrää. Kun olen lenkillä/kaupungilla, musiikin kuuntelun hoitaa minidisc. Kun ajan autolla kuuntelen musiikkia ja tietokoneella kuuntelen musiikkia (muuten en varmaan tässä niin paljoa istuisi) koko ajan, ellen katso elokuvaa tai jotain muuta ohjelmaa. Periaatteessa kun soitan kitaraakin niin sekin on musiikin kuuntelemista. 🙂

  ”Miksi ihminen kuuntelee musiiikkia? Onko se joku kanava käydä läpi omia tunteita? Viihdettä?”

  Mielestäni molempia. Itse ainakin kuuntelen musiikkia ihan fiiliksen pohjalta ja kyllähän se viihdettäkin on.

 11. Laitoin 60% laskin kitaransoiton myös musiikinkuunteluksi koska aika paljon covereita soitan. Viikonloppuisin kun ei ole koulua niin lukema on 60-90% koulussa kun MP3 takavarikoidaan jo kuuntelee ja se ei olisi yhtään mukavaa.

 12. 80% vastasin joka pitää aika lailla paikkansa.. Ehkä alakanttiin. Olen työtön, joten ainakun olen hereillä soi kotona musiikki (huomattava aika) ja jos liikun johonkin autossa soi aina musiikki. Harvassa ne hetket kun musiikki ei soi

 13. Itse vastasin 70%, joka on hieman yläkanttiin, mutta koulussa musiikki kuuluu mp3:sta melkein kokoajan, paitsi tärkeillä tunneilla ja kotona tietokoneelta aina kun olen koneella(- leffan katsomiset).

  Jos olisi ollut, että kuinka kauan kuuntelen musiikkia nukkuessani niin vastaus olisi ollut 100%, koska langattomat kuulokkeet ovat korvilla aina koko yön.
  Ei ehkä tee hyvää unen laadulle tai korvien hygienialle, mutta minulla on soittolista rauhoittavaa musiikkia ja tämä auttaa saamaan unen päästä kiinni.

 14. Hyvin riippuvainen päivästä. Jos sen musiikin kerran päälle laittaa, niin lähemmän 80%, joskus taas 0%. Kaika se keskiarvo lähelle 20% menee. Varsinkin alkuyöstä power metal pitää kivasti hereillä jos rupeaa väsyttämään ennenaikaisesti.

Comments are closed.