Ylipainoisten määrä -kartta

Olemme aiemmin tarkastelleet ylipainoa USAn kartalla. Tällä kertaa tarkastelemme maailman maiden ylipainoisten määrää. Kuvassa on tilastoitu yli 15-vuotiaat, joiden painoindeksi on yli 30 ja suhteutettu tämä väestön määrään. Mitä pulleampi heppu ihminen sitä suurempi määrä maan asukkaista on prosentuaalisesti ylipainoisia.

Ilmeisesti ainakin vaaleat jyvät ja rasvaiset ruoat laittavat lihomaan. Aihe ei sinällään ole ajankohtainen, mutta toimikoon aasinsiltana siihen, kuinka rahaa onkin yhtäkkiä G20-kokouksessa 1000 miljardia ylimääräistä ”hätälainoina ja vientitakuina”, mitä sitten lienevätkään. Ruokaa ja rahaa riittää, kunhan sitä tarvitsevat pullukat.

Lähde: www.myconfinedspace.com

Edellinen artikkeliBrittitutkijat kehittivät paperinohuen, taipuvan kaiuttimen
Seuraava artikkeliKuinka valmistaa ruokaa konepellin alla

17 KOMMENTIT

 1. BMI on tosin indeksinä hieman virheellinen, sillä myös vähärasvaiset bodarit ovat BMI:n mukaan vakavasti ylipainoisia.

 2. Ei voi olla totta.. Onko suomalaisia tosiaan noin vähän. Luulin että läski suomi olisi vähintään top5:ssä.
  Yllättävää on myös naiskauneudellaan häikäisevän tsekkoslovakian sijoitus!

 3. BMI on tosin indeksinä hieman virheellinen, sillä myös vähärasvaiset bodarit ja urheilijat joilla on paljon lihasmassaa ovat BMI:llä mitattuna vakavasti ylipainoisia.

 4. ”Yllättävää on myös naiskauneudellaan häikäisevän tsekkoslovakian sijoitus!”

  Kauneus on katsojan silmässä, eikä sillä siis ole tekemistä ylipainoisuuden kanssa. Minulle tuo ei ollut yllätys, jos katsoo tsekki miehiä!

 5. On se o aika hemmetisti jos melkein kolmas osa maasta on ylipainoisia 😀

 6. Ollo, jos näin olisi, niin Suomi olisi 100%:ssa ja olisi jenkkejä ylempänä. Ota huomioon, että tuo on suhteutettu väkilukuun.

 7. Kiinnostas tietää paljonko tuolla Jenkeissä on 2 tyypin diabetestä sairastavia. Jos toi kuvais 2. tyypin diabetestä sairastavien määrää suhteessa väkilukuun, suomi olis varmaan ykkösenä.

 8. Ei rasva lihota, sokeri lihotta.
  Turhat hiilarit (leipä, riisi, pasta, perunut ym) muuttuvat sokereiksi ja sitä kautta lihotaan = kakkostyypin diabetes lisääntyy.
  Rasva hillitsee näläntunnetta = tulee syötyä vähemmän.

 9. ”Ei rasva lihota, sokeri lihotta.
  Turhat hiilarit (leipä, riisi, pasta, perunut ym) muuttuvat sokereiksi ja sitä kautta lihotaan = kakkostyypin diabetes lisääntyy.
  Rasva hillitsee näläntunnetta = tulee syötyä vähemmän.”

  Riippuu keneltä kysyy, tuo taitaa olla karppaajien näkemys

 10. Tšekki ja Slovakia ei nyt ihmetytä, siellä juodaan rutosti olutta ja ruuat ovat rasvassa paistettua läskiä ja knöödeleitä.

  Lähinnä ihmetyttää Kreikan sijoitus. Terveellistä Välimeren alueen ruokaa, niinkö?

 11. Itse kun kuulun bmi-ryhmään lievä lihavuus (25-30) ja jenkkaa ja pötsiä löytyy itsev-tukseen asti. (vaikka runko on aika jykevä)

  Itselle pitäisi vielä heittää reilu 10kg lisää että pääsisi bmi 30:n yli merkittävän lihavuuden puolelle. Musta tossa on se syy miksi suomi on noinkin alhaalla, suomalaiset on onneksi vaan vähän läskejä eikä täällä ole kovin usealla homma revennyt pahaksi. Ois kiva nähdä puhdasta painojakaumaa, kuinka moni jenkeissä kipuaa yli 150 kg:n…

 12. Japani ei tullut yllätyksenä… Miten ne muka vois jollain puikoilla ahmia ruokaa? -Niimpä

 13. Suomalaisilla syy on geeneissä (kylmää on!). Amerikkalaisilla pelkästään syömisessä.

 14. ”Suomalaisilla syy on geeneissä (kylmää on!). Amerikkalaisilla pelkästään syömisessä.”

  Heheh. Juu, Suomessa syödään niin terveellisesti että.

Kommenttien lisääminen on estetty.