pg180209-00081

Mikäli kuvittelit, että julkiset tilat ovat jo ahdettu täyteen kaiken maailman äänisaasteella ympäristöä täyttäviä äänilähteitä, niin elät haavemaailmassa.  Brittiläisessä Warwickin yliopistossa on nimittäin onnistuttu kehittämään kalvomainen, taipuisa ja edullinen kaiutinmateriaali. Teknologian avulla kaiuttimia olisi lähitulevaisuudessa mahdollista integroida esimerkiksi kattolevyihin, auton verhoilumateriaaliin, tai vaikkapa mainosjulisteeseen.

Tuotteen ympärille perustetun Warwick Audio Technologies -yrityksen CEO kertoo, että teknologia perustuu laminoituihin kalvopintoihin, jotka reagoivat sähköisiin signaaleihin värähtelemällä. Kalvopitojen värähtely puolestaan synnyttää ääntä koko kansan kuultavaksi.

Lähde: warwick.ac.uk

Edellinen artikkeliPowdered Beer, pakastekuivattua puuteriolutta
Seuraava artikkeliYlipainoisten määrä -kartta

10 KOMMENTIT

  1. Kuulostaa siltä että on keksitty tapa tehdä Emfi-tyyppisesti eri lailla jottei jouduta patentteriitoihin. Lopputulema ei mainoksen perusteella eroa lainkaan äänellisesti tai muuten.

  2. Ai koko kansan kuultavaksi?? Taitaa olla mainosmiehet vähän liioitelleet..

  3. Mahtavaa, nyt Pop-uppimaiset verkkomainoset löytyvät kaduilta äänen kanssa.

  4. Minäkin muistelisin, että noita on ollut jo jonkin aikaa. Olisiko peräti ollut niin, että eräs käytännön sovellus olisi aktiivinen äänenvaimennus, jossa suurkaupungin äänet hiljennetään syöttämällä kalvon kautta huippunopealla mikillä napattua hälyä vastakkaisessa vaiheessa.

Kommenttien lisääminen on estetty.