Hampurissa on maailman suurin minimaailma. Kaikkien, jotka joskus ovat haaveilleet pienoisjunaradasta kannattaa ehdottomasti tutustua tähän ihmeellisyyteen. Katsokaa video! Tässä hieman statistiikkaa tästä ihmeellisyydestä: Miniatur Wunderland -maailmassa on 170 tietokoneohjattua autoa, 800 junaa sekä 10000 vaunua. Myös liikkuvia laivoja on, ja tänä vuonna avataan suuri lentokenttä. Yleisölle on 150 toimintonappulaa, jotka kaikki aktivoivat erilaisen tapahtuman, jossa yleensä on pikku-ukkoja mukana.

Junat kulkevat monta sataa kilometriä päivittäin. Pisin juna on 14,5 metriä pitkä, rataa on yli 10 km, vettä n. 30000 litraa. Kaupungin kansoittaa 200000 mini-ihmistä kaikenlaisissa mahdollisissa puuhissa, mm. hukkuneena, ritarina, Peppinä sekä punaisten lyhtyjen alueella ja maanalaisissa top secret -luolissa.

Infrastruktuuria ohjaa yli 40 tietokonetta. Henkilökunta seuraa toimintaa yli 200 kameran ja kymmenien monitorien kautta. Maailman rakennuksesta, ylläpidosta ja kehittämisestä vastaa 160-henkinen yhteisö. Yksi päivä kaupungissa kestää 15 minuuttia. Yöt valaistaan sadoilla tuhansilla ledeillä.

Kiitokset juttuvinkistä Simopekalle!

Paikan sivut löytyy osoitteesta www.miniatur-wunderland.com

Edellinen artikkeliBrinno-puutarhakamera tallentaa kasvun ja kuihtumisen videolle
Seuraava artikkeliPowdered Beer, pakastekuivattua puuteriolutta