ulysse_nardin_chairman_2

Vaikka parisoilla toimiva, kvartsikoneistolla varustettu kello on melkoisen kiistatta varmin tapa valmistaa aikaa tarkasti mittaava kellokoneisto, niin täysin mekaanisissa kelloissa on kuitenkin jotakin kiehtovaa. Tästä todisteena yhä edelleenkin ihmiset ovat valmiita sijoittamaan suunnattomia summia ajannäyttäjiin, jotka vaativat vetoapua omistajiltaan. Viime aikoina kellomaailmassa on lisäksi ollut havaittavissa trendi, että itsevetävällä koneistolla varustetut, kantajansa ranteen liikkeestä vetoa saavat kellot ovat kasvattaneet merkittävästi suosiotaan.

Kenties tämän trendin innoittamana Perinteinen sveitsiläinen kellovalmistaja Ulysse Nardin on esitellyt markkinoille matkapuhelinmallin, joka on varustettu lähinnä kellomaailmasta muistuttavalla kineettisellä laturilla. Matkapuhelimen akku siis latautuu samalla, kun puhelin keikkuu esimerkiksi kantajansa povitaskussa. Virtalähteensä osalta tätä ”itselatautuvaa” kelloa voisi siis varmaankin kutsua siis ”hybridiksi”.

Kineettisen laturin ohella ”Chairman” nimen saanut kännykkä pakkaa sisälleen seuraavia ominaisuuksia:

  • 2.8-tuuman multi-touch nääyttö
  • sormenjälkitunnistus väärinkäytösten estämiseksi
  • E-mail ja internet-selain
  • 5 megapikselin kamera
  • WLAN -valmius

Puhelin, joka on mahdollista tilata omaan makuunsa sopivasti kullalla ja timanteilla koristeltuna esitellään virallisesti kellomessuilla näinä päivinä. Laitteen hinta, jota ei vielä ole kerrottu tulee varmasti olemaan päätä huimaava. Yhteensä puhelinta tulsulaan valmistamaan ainoastaan numeroidut 1846 kappaletta, mikä varmasti osaltaan lisää laitteen bling-bling -arvoa.

Varsinaisesti sitä, kuinka tehokkaasti kineettinen laturi käytännössä toimii, ei löytynyt tietoa. Liekö lopulta tässä tapauksessa edes niin tärkeää.

Lähde: uncells.com

Edellinen artikkeliModulaarinen mekko muuttaa muotoa vetoketjujen avulla
Seuraava artikkeliKantasoluista ”luonnollinen” apu naisten rintojen suurennoksiin