ulysse_nardin_chairman_2

Vaikka parisoilla toimiva, kvartsikoneistolla varustettu kello on melkoisen kiistatta varmin tapa valmistaa aikaa tarkasti mittaava kellokoneisto, niin täysin mekaanisissa kelloissa on kuitenkin jotakin kiehtovaa. Tästä todisteena yhä edelleenkin ihmiset ovat valmiita sijoittamaan suunnattomia summia ajannäyttäjiin, jotka vaativat vetoapua omistajiltaan. Viime aikoina kellomaailmassa on lisäksi ollut havaittavissa trendi, että itsevetävällä koneistolla varustetut, kantajansa ranteen liikkeestä vetoa saavat kellot ovat kasvattaneet merkittävästi suosiotaan.

Kenties tämän trendin innoittamana Perinteinen sveitsiläinen kellovalmistaja Ulysse Nardin on esitellyt markkinoille matkapuhelinmallin, joka on varustettu lähinnä kellomaailmasta muistuttavalla kineettisellä laturilla. Matkapuhelimen akku siis latautuu samalla, kun puhelin keikkuu esimerkiksi kantajansa povitaskussa. Virtalähteensä osalta tätä ”itselatautuvaa” kelloa voisi siis varmaankin kutsua siis ”hybridiksi”.

Kineettisen laturin ohella ”Chairman” nimen saanut kännykkä pakkaa sisälleen seuraavia ominaisuuksia:

 • 2.8-tuuman multi-touch nääyttö
 • sormenjälkitunnistus väärinkäytösten estämiseksi
 • E-mail ja internet-selain
 • 5 megapikselin kamera
 • WLAN -valmius

Puhelin, joka on mahdollista tilata omaan makuunsa sopivasti kullalla ja timanteilla koristeltuna esitellään virallisesti kellomessuilla näinä päivinä. Laitteen hinta, jota ei vielä ole kerrottu tulee varmasti olemaan päätä huimaava. Yhteensä puhelinta tulsulaan valmistamaan ainoastaan numeroidut 1846 kappaletta, mikä varmasti osaltaan lisää laitteen bling-bling -arvoa.

Varsinaisesti sitä, kuinka tehokkaasti kineettinen laturi käytännössä toimii, ei löytynyt tietoa. Liekö lopulta tässä tapauksessa edes niin tärkeää.

Lähde: uncells.com

Edellinen artikkeliModulaarinen mekko muuttaa muotoa vetoketjujen avulla
Seuraava artikkeliKantasoluista ”luonnollinen” apu naisten rintojen suurennoksiin

15 KOMMENTIT

 1. Mitäs sitten kun akku loppuu kokonaan? Istutaan pöydän ääreen, otetaan puhelin käteen ja tehdään edes-takas-liikettä?

 2. ”Mitäs sitten kun akku loppuu kokonaan? Istutaan pöydän ääreen, otetaan puhelin käteen ja tehdään edes-takas-liikettä?”

  Jos hybridi ei sano mitään niin googlaa! Voi siis ladata mekaanisesti niinkuin tuossa lukee ihan selkeästi! Vai mikä tämä tietämättömyys pointtisi nyt oli? Haluan tulla huomatuksi? Vai heikko provo?

 3. Erittäin tyylikkään näköinen, jos kännyn ulkonäöllä nyt mitään merkitystä on.

 4. Noniin, tälläistä on odoteltukin.
  Ihme että esim Seiko ei ole ryhtynyt yhteistyöhön Nokian tai muun valmistajan kanssa ja kehitellyt kinetic-akkuja puhelimiin. Ei nyt luulisi olevan niin hankalaa tehdä

 5. Hieno puhelin. Tosin taitaa olla vähän liian kallis Apple boyllekkin. Ja onhan Iphonessa parempi käyttöjärjestelmä. 😉

 6. Itselläni on käytössä Omegan vanha rannekello, jossa on juuri tällainen vastaava automaatti. Normaali ranteessa pitäminen riittää pitämään kellon käynnissä. Laitteen haittapuoli on se että aikanaan sen valmistus oli niin kallista että tuotanto lopetettiin. Laite toimii ihan hyvin mutta noin 5 vuoden välein pitää muutama ratas uusia kellosepällä. Mutta ehkä tuossa kännykässä on jo materiaalit saatu sellaisiksi että kestävyyttäkin löytyy.

 7. Noissa kaikissa on se ongelma että kännykkä vie ”hieman” enenmmän energiaa kuin viisareita pyörittävä kellokoneisto. Aika kiukulla saa vatkata jos haluaa pitää kännykkänsä ladattuna pelkillä ranneliikkeillä. Rannekellossa tuo toimii, ja kännykkään kiinnitetyssä kellossakin varmaan, jopa taskulaskimeen se saattaa riittää – mutta tuskin kännykälle.

 8. Noita Omegan rannekelloja joissa on mekaaninen koneisto valmistetaan vielläkin. Ja niin kuin Erkki kirjoitti ovat ne nykyään suosittujakin. Eli en usko että sinun, Mikon kellon valmistus on lopetettu sen valmistuskustannusten takia. Huom! Voutilainen rakentelee kelloja joiden hinta kohoaa jopa 100 000€. Ja mekaaninen kello, oli se kuinka vanha tai nuori, pitäisi huollattaa 2-5 vuoden välein. Muuten pitää vaihdataa rattaita useammin. Mutta siinä mielessä Mikko on oikeassa että on mekaaniset kellot kehittyneet, joskin varsin hitaaseen tahtiin. Nykyajan mekaaniset kellot pitävät aikaa lähes yhtä hyvin kuin quartz kellotkin.

Kommenttien lisääminen on estetty.