ruoholahti_metroasema

(kuva: decade_null)

Uusien W-lan ominaisuudella varustettujen mobiililaitteiden yleistyessä ovat ilmaiset langattomat verkot esimerkiksi kahvilaa valitessa mainio porkkana. Kahviloiden ohella ainakin Helsingissä ilmaisia verkkoja löytyy kuitenkin valitettavan harvakseltaan. Itse asiassa omien tietojeni mukaan Helsingissä Esplanadin alueella on tällä hetkellä ainoa ”virallinen” ilmainen ja täysin avoin verkko kaupungissa. Onneksi trendi ilmaisten verkkojen suhteen vaikuttaisi pikku hiljaa kuitenkin yleistyvän. Viime vuoden loppupuolella saimme ilmaisen netin Helsinki-Vantaan lentoasemalle ja nyt perässä seuraa Helsingin kaupungin liikennelaitos, eli HKL.

Helsingin sanomat uutisoi tänään, että HKL on rakentamassa yhteensä 110 langatonta tukiasemaa metroreitin varrelle, joiden myötä ilmanen W-lan saadaan avattua koko metroreitin alueella ensi vuoden alussa. Eikä tässä vielä kaikki, sillä tämän vuoden kuluessa ilmainen langaton verkko avataan myöskin kaikkiin Helsingin raitiovaunuihin. Lähitulevaisuudessa langattomalla verkolla varustettua toimistohotellia Helsingissä kaipaava voi siis esimerkiksi hankkia päivälipun julkiseen liikenteeseen ja tehdä työt nettiin kytkettynä kolmosraitiovaunulla kahdeksikkoa ajellessa.

Edellinen artikkeliHuhu: Sony PSP 2 (tai PSP 4000) tulossa ensi jouluksi ilman UMD-asemaa
Seuraava artikkeliAutojen ilmeitä