mess61

Yksi tällaisen ”laiteihmisen” raivostuttavimmista ongelmista on iän ikuiset johtosalaatit. Kun jokaisella laitteella on oma muuntaja tai laturi, niin työpöydän alle kätkeytyy nopeasti toista kymmentä eri kokoista ja näköistä johdollista mötikkää. Tänään saimme kuitenkin kuulla poikkeuksellisen iloisia uutisia aiheeseen liittyen, sillä kaikki suurimmat matkapuhelinvalmistajat ovat yksissä tuumin tehneet poikkeuksellisen älykkään päätöksen.

Lähitulevaisuudessa, vuoteen 2012 mennessä, kaikki suurimpien matkapuhelinvalmistajien kännykät voi ladata samalla laturilla. Yhteinen standardi tulee vieläpä olemaan jo yleisesti käytössä oleva micro-USB, eli samaa laturia voi käyttää myös suuren osan navigaattoreista, MP3-soittimista, yms lataamiseen.

Matkapuhelinvalmistajista ja operaattoreista mukana ovat LG, Motorola, Nokia, Qualcomm, Samsung, Sony Ericsson, AT&T, Orange, Telecom Italia, Telefonica, Telenor, T-Mobile ja Vodafone.

Nostamme hattua kerrankin epäitsekkäälle, käyttäjän etua ajattelleelle elektroniikkateollisuudelle.

Lähde: mikropc.net
Kuva:  justanothermobilemonday.com

Edellinen artikkeliThe Third Eye Video Camera on kolmas silmä (kamera)
Seuraava artikkeliDream Arcades Standalone Controller tuo arcadepelit kotiin

18 KOMMENTIT

 1. Ei kai se nyt ihan ole epäitsekyydestäkään kiinni. Kait siinä valmistuskustannukset putoo jne.

 2. Taitaapi kyseessä olla kuitenkin jo kauan kestänyt projekti. Kysessä taitaa liittimeltään olla Micro-B. Siirtymävaihessa varmaan on micro-B liittimiä joihin latauspistoke käy, ne laitteet vaan eivät vielä tue sitä. Uskon että tämä on hyvä veto, Sony-Erkki voi mennä samsungin luo ja ladata Samsungin laturilla. Hyvä, HYVÄ!

 3. VIIMEINKIN!!!!! *juoksee ulos hihkuen riemusta ja palaa takaisin
  Niin ja samaa mieltä Ramin kanssa. Samanlaiset pistorasiat!

 4. vittulaine, kohta sitte latureitaki saapi varmaan eurosopperilatureita kahella eurolla, ja Reimaki voi hävitellä iha rauhasassa melkein niin paljon latureita kun huvittaa. HALLELUJA, vaikka oonnii agnostikko.

 5. vähän sekvan olone tuli edellisestä viestistä vaan veikkaisin sen johtuvan melko pitkälle tämän htkisestä veren alkoholipitoisuudesta. sillä on hyvin jänniä vaikutuksia.

 6. Eihän sitten tarvita kuin kaapeli välttämättä ja sitten vaan tietokoneeseen kiinni ja lataus käynnissä. tosin taitaapi ehkä olla parempi hyötysuhde tuollaisessa vartavasten laturiksi suunnitellussa kapistuksessa, mutta eipä se paljoa tunnu laskussa.

 7. Tulevaisuudessa uuden puhelimen mukana ei tule laturia, samaan tapaan kuin tulostimissa. Kodinkone liikkeet repii latureista kauheita katteita. Aasiakkailta jotka eivät viitsi hakea halpahallista halpis laturia.

 8. Noita latureitahan saa netistä puoli-ilmaiseksi. Itselläni usb-latureita on tällä hetkellä ainakin 3

 9. Kiinassa on jo pitkään ollut lailla kiellettyä käyttää valmistaja- tai mallikohtaisia latureita puhelimissa. Erityisen typerää toiminta on samsungilla, käytännössä jokaikisessä luurissa on erilaiset liittimet. Vielä en ole tavannut keneltäkään kaveriltani laturia joka sopisi omaan L700 luuriini, aina on muutaman nastan verran eroa liittimen leveydessä, joskus liittimen paksuudessakin.

 10. Vielä kun laittaisivat induktio lätkän luureihin yms niin ei tarttis tökkiä pistokkeita ollenkaan. Eteisen pöydän pinta (esim) vain laturiksi jolloin siihen luurin tai muun jättämällä lataa itsestään. Splaspower taitaa olla nykyään nimenä tuolla.

 11. IMO USB:ista lataaminen on erittäin epäkäytännöllistä ja hidasta. Ennemmin samanlainen latauspistoke mutta lyödään silti verkkovirtaan, nopeampaakin.

Comments are closed.