1-24-09-the-whip-snowboard-1

”Tunnu kevyemmältä, laske nopeampaa, cruisaile pehmeämmin, käänny nopeammin, hyppää korkeammalle ja laskeudu pehmeämmin”; Näin lupaa lautavalmistaja Cheetah Ultra Sports uudesta mullistavista lautamallista nimeltään Whip F-117. Niin nimensä, kuin ulkonäkönsäkin stealth-hävittäjiltä lainaava lumilauta lupaa innovatiivisen rakenteensa ansiosta uudistaa lumilautadesignin kerta heitolla ensimmäsitä kertaa sitten 80-luvun alun, jolloin teräksiset kantit ensimmäistä kertaa esiteltiin lautailumaailmassa.

Laudan valmistusprosessin haastavuuden vuoksi lautaa ei tule tälle kaudelle myyntiin, kuin muutama sata kappaletta. Mikäli haluat kuitenkin yrittää onneasi ja rekisteröityä ennakkotilaajien listalle, lompakosta pitäisi myös löytyä 1899 dollaria, eli vajaat 1500 euroa.

Anentun tiedon perusteella tietenkin vaikea sanoa, jääkö lauta pelkäksi kuriositeetiksi, vai ollaanko tässä ”oikeasti” muuttamassa lumilautamuotoilun trendejä.

Lähde: cheetahultrasports.net (kautta: engadget.com)

Edellinen artikkeliNainen teki lävistyksiä kissalle, sai syytteen
Seuraava artikkeliWindows 7 saa yhtä paljon eri versioita, kuin Vista

12 KOMMENTIT

 1. ihan okei merkki, muttei lähellekkään burtonin tasoa. pitäis varmaan testiajaa ensin. Jotenkin tuntuu siltä että lumi jää tuonne kolosiin pahasti loukkuun ja joka laskun jälkeen täytyy ne puuhdata pois. Siis eihän tää mene nyt täysin designin piikkiin, sillä siteet näyttäis olevan 2-3 cm tavanomaista korkeammalla, mikä todella hämmentävää. Takullaaaah vaikuttaa laskutapaan. Ja toi valkoinen viiva tuossa dekin keskellä on varmaan maalia, sillä eihän tuossa voi olla reikää.

 2. Vaikea uskoa että nämä spesiaalilaudat ja -sukset menestyvät, sillä ensinnäkin yllä mainitun Burtonin ja vastaavien lautojen brändi on todella vahva. Kovasti saa erikoislauta tuoda laskijalle etua muihin lankkuihin verrattuna jotta tuote lähtee menestymään. Luulen että näillä pyritään tekemään miljoona pari lyhyellä aikajänteellä eikä oikeasti mullistavaa muutosta markkinalla, mutta toki voin perusjunttina olla väärässä.

  Kustomilankkuja ja -suksia on markkinoilla nykyään yli 200 aina hiilikuitusuksista jopa kivestä valmistettuihin. Toisaalta Henttosen Jarkko kehuu valtavasti suomalaista Powder Flower lautaansa (http://www.saunalahti.fi/~samuo/), joten käsityönmiehet varmasti osaavat hommansa.

  Heh.. ei kai tuo valkoinen tuossa keskellä ole reikä kuten myös ”awerat” yllä mainitsi, sillä pyydakentillä tuosta reiästä lentäisi tonneittain lunta päin naamaa 🙂

 3. Kyllä se tosiaan on reikä keskellä lautaa 🙂

  Menee jo melko mielenkiintoiseksi viritykseksi…

  Kyllä on persiistä nuo The Whip:n sivut… kukahan sunnuntaiduunari nuokin sivut on väsännyt.

 4. Kato toi predan linkki ja kato seuraava kuva, kyl se näyttäs olevan reikä

 5. Se on reikä, mutta lauta ei ole suora, kuten tavalliset, vaan kaareva pohjasta, jos katsotte tarkemmin. Ja awera, se on mullistava lauta siksi että siinä on sitä mitä muissa laudoissa ei. Kuten korotetut siteet. Ainakin ihan erilainen laskea kuin tavallinen lauta.. Tiedä onko edes parempi.

 6. Tarkemmat specsit löytyy mm. gizmag.com ista. Eli siinä keskellä on reikä ja siteet on korotetut ko. syystä sekä jouston takia. Kaksoissuksi rakenne vähentää kitkaa ja lisää kanttipintaa.

 7. Hahaha! 😀 On kyllä paras läppä vähään aikaan, vanhan koulun kaverina voin sanoa, että ei toimi! Reikä keskellä lautaa, haha, mitä ihmettä? Tottakai on eriasia, mihin kyseinen lankku on suunniteltu, ratalaskuun jäisissä rinteissä tuo voi ollakkin hyvä.. Mutta ei se nyt lumilautateollisuutta mitenkään mullista, käyppä tuolla kaiteita liukumassa, suht vaarallista, entä hypyt, ei ei. Puhumattakaan siitä aiemmin mainitusta powdasta, voi tulla painavat suhimiset.. Mutta mielenkiintoinen variaatio kyllä hävittäjästä ja lumilaudasta yhdistettynä. kuka näitä keksii? Ja parempi ois ettei tutkassa näkyis, oishan se hienoa, mullistavaa, globaalia! Ja tuola Facebook saitilla nuo kurvailu-kuvassa oli tosiaan rossarin lauta ja hengauskuvassa flowin..

 8. ton täytyy olla läppä 😀 nimikin jo hahaa !!!

  väärään aikaan puskee tommosta tuotetta ulos. Nykyäänhän pitää laskea päisn ja mielellään rikkinäiset pillifarkut jalassa ja muutenki vermeet ihan miten päin hell…

Kommenttien lisääminen on estetty.