win7_versions1

Vaikka joitakin viikkoja sitten julkistettu Windows 7 beta on nopeutensa ja vakauden osalta saanut testaajiltaan pelkkää suitsutusta, niin vaikuttaisi, että Windowsin kritisoitu politiikka eri Windows-versioiden julkaisijana tulee jatkumaan. Näin voisi ainakin päätellä tuoreimman Windows 7 -betaversion perusteella, josta oheinen ruudunkaappaus on peräisin. Kuvan perusteella käyttöjärjestelmästä olisi tulossa saataville kokonaiset viisi eri versiota kuluttajia hämäämään. Miksi?

Lähde: engadget.com

Edellinen artikkeliWhip F-117 lupaa mullistaa lumilautadesignin
Seuraava artikkeliDeath by Caffeine: Kuinka monta energiajuomaa tarvitaan tappamaan ihminen

30 KOMMENTIT

 1. Kuvan perusteella ihan sama määrä kuin nyt vistassa. Starteria myydään vain kehitysmaissa ja koneen mukana. Loput saa ostettua suomestakin niin halutessaan.

 2. Onko tuo nyt kuluttajien hämäämistä? Omasta mielestäni Microsoft on ihan hyvin kertonut eri versioiden erot mm. sivustollansa ja ostettaessa käy selväksi, mikä versio on kyseessä.

 3. ^mutta miksi ei voisi myydä vain yhtä versiota jossa olisi riittävät ominaisuudet kaikille?

 4. itselläni on ollut tuo windows 7 version beta käytössä jo viikon ja hyvä se on ollut. paljon kevyempi ja jouheampi käytössä ku vista. käynnistyyki nopeasti verrattuna vistaan.

 5. ”Vaikka joitakin viikkoja sitten julkistettu Windows 7 beta on nopeutensa ja vakauden osalta saanut testaajiltaan pelkkää suitsutusta,”

  Suomeksi: MS on valinnut testaajat paremmin kuin Vistassa, eivät sano mitään mikä ei ole käynyt PR-osaston kautta.

  Seiskassa on täsmälleen sama aivovammainen kernel kuin Vistassa, ei se voi olla merkittävästi erilainen pelkkää kuorrutusta muuttamalla, sanovat ”testaajat” ihan mitä hyvänsä.

 6. Mielestäni windows 7 on ylivoimaisesti paras käyttöjärjestelmä tällä hetkellä markkinoilla. Uusittu taskbar on paras uudistus windows rintamalla pitkään aikaan. Mielestäni myös tuo versiointi on ihan järkevää. Itse en haluaisi työkoneeseen turhaa mediacenteriä. Ja jos tuntuu vaikealta tuo versiointi niin saa sieltä kaupasta edelleen sitä ultimatea, jossa on kaikki ominaisuudet. Ihmetyttää se että ensin myös yleinen vinkuminen ensin siitä kun microsoftilta ei tule uutta käyttistä riittävän tiuhaan ulos. Ja sitten vingutaan kun vauhtia lisätään.

 7. Onneksi olen jättäytynyt pois Windows kelkasta jo ajat sitten. Ensin gentoon -> kubuntuun ja nyt Mac OS X:ään. Tosin se pitää windowsin eduksi sanoa, että pidin xp:tä kubuntua parempana. Mutta tämä Mac OS X on kyllä ylivoimainen mihinkään muuhun verrattuna. Kaikki on mietitty loppuun asti. Että lumileopardia odotellessa.

 8. ”Suomeksi: MS on valinnut testaajat paremmin kuin Vistassa, eivät sano mitään mikä ei ole käynyt PR-osaston kautta.”

  Windows 7:n betan saa ladattua microsoftin sivuilta ihan kuka tahansa, että se siitä valkkaamisesta.

 9. Joo, testattiin Ubuntua. Edes tar pakettia ei voinut purkaa kuin komentoriviltä tai muuten sisältö meni enemmän tai vähemmän vitulleen. Jos MS tuotteet on kuraa, niin en uskalla edes sanoa mitä Linuxit sitten on, huoh.

 10. Ainainen valitus linuxeista, sanonpahan vaan että saisitte olla tyytyväisiä linuxiin, koska ilman sitä ei olisi internetiä. Suurin osa kaikista palvelimista on linux-pohjaisia.

 11. temu92, ilman linuxeja olisi internet joka pyörii windows palvelimilla, niinkuin asian laita oli melko pitkään ennen linuxejen yleistymistä.

 12. Mielestäni myös tuo versiointi on ihan järkevää. Itse en haluaisi työkoneeseen turhaa mediacenteriä.

  Niinpä. Jos tulisi vain yksi versio, valitettaisiin että Microsoft pakkomyy kuluttajille aivan turhia hienouksia ja lisäosia. Jos tulee useita versioita, kaikille juuri sopiva, valitetaan liiallista sekavuutta ja valinnanpaljoutta.

 13. Windows 7 kuluttaa vain noin 10% vähemmän ram itselläni, joka on noin 400mb. Ainoat erot win7 ja vistan välillä on juuri tämä vakaus, keveys ja taskbar, eipä juuri muuta.

  Linuxit minun puolesta saa pysyä vain palvelinkäytössä, koti- ja pelikäytössä omasta mielestäni kusisia kun en saanut edes näyttistä asennettua ja 70% peleistäni ei edes toiminut WINE:llä.

 14. Omasta mielestä mac on paras. Kaikkea kokeilleena toki löytää kaikesta hyviä puolia, mutta macin toimivuus ja järkevyys on uniikkia. Eipä ole tullut vielä ongelmaa vastaan, joka ei olisi ratkennut in 5min os x käyttäessä. Toisaalta lopultahan nämä kaikki on aikalailla identtisiä..

 15. mulla on ollu kans nyt sanoisin 1kk käytössä 64bit win7. kertaakaan ei ole mtn ongelmaa ollut. kaikki ohjelmat ovat asentuneet. ja toimii/käynnistyy paljon nopeampaa ja jouhevammin. sanoisin että vaikka beta onkin niin paras win tähän mennessä. PISTE!

 16. Koen itse joutuvani tässä eriarvoiseen asemaan.
  Miksi ei tehtäisi vaan yhtä tasa-arvoista windowsin versioo
  kaikille tai vaikka kotiin ja yritykseen. Noita lisäosia
  voisi ostaa vaikka jälkeenpäin laajennuksina, jos niitä
  haluaa.

  Myisi windowskin varmasti paremmin ja tuntuisi paremmin
  lähestyttävämmältä.

 17. Jossain sanottiin, että jos käyttöjärjestelmät olisivat eri ruokailu vaihtoehtoja, niin MAC olisi kallis ravintola, Windows kotiruokaa ja Linux raaka-aineitten keräämistä ja kasvattamista, aika osuvaa minun mielestäni!

 18. …. Jaa,a ei kaikki pelit ja ohjelmat suostu toimimaan enää. Kuten VentrilloMix ei toimi.. BF 2142 ei suostu toimimaan enää koska syyttää punkbuster virhettä… jaa jos sitä sitte laittas XPn takas

Kommenttien lisääminen on estetty.