Autoa tulee usein pyyhkäistyä nopeasti joistain kohdista. Ja imuroidessa kiireessä saattaa jotkin kohdat jäädä hieman huomioimatta. Kesäksi on hyvä pistää auto siistiin kuntoon. Tässä viisi kohtaa autosta, jotka usein jäävät huomiolta vaille.

Matot
Matot

Matot on helppo huitaista hetkeksi ulos ja imuroida nopeasti. Tässä kannattaa huomioida auton sisämatto ja puhdistaa se sekä roskista että liasta. Autonhoitoliikkeestä löytyy verhoilunpuhdistusaineet. Etenkin poljinten alla oleva paikka kannattaa tarkistaa liasta. Suosittelemme myös jonkinlaista hajustetta mikäli likaa on paljon.

Takaluukku
Takaluukku

Takaluukku kannattaa puhdistaa roskista myös sisämaton alta ja vararengaskotelosta. Samalla voi heittää pois luukkuun kertyneet turhat tavarat.

Sisäkatto
Sisäkatto

Sisäkaton kanssa saa olla varovainen. Tarvitaan erityispuhdistusainetta verhoiluun. Mikäli kangas imee kosteutta tahrat voi olla vaikea saada pois.

Kupinpidikkeet
Kupinpidikkeet

Uusissa autoissa (so. 1980-luvun jälkeisissä) on kaikenlaista kupinpidikettä, lisäkoteloa ja luukkua. Näistä kannattaa poistaa kaikki esineet ja imuroida hyvin. Mikäli näissä on kumitiivisteitä, ne saa usein irti ja voi pestä erikseen tiskialtaassa. Kupinpidikkeen pohjalta saattaa myös löytyä edelliskesän kahvitahrat.

Istuimet
Istuimet

Istuinten väleihin ja verhoilun saumakohtiin kertyy murusia ja muuta roskaa. Imuroinnin jälkeen puhdistus onnistuu verhoilunpuhdistusaineella.

Kannattaa tehdä hieman hintavertailua puhdistusaineissa ja panostaa vaikka puoli päivää auton sisätilojen puhdistamiseen. Kesällä on kiva lähteä ajelulla siistillä ja puhtaalla autolla!

Lähde: Popular Mechanics

Edellinen artikkeliVideoesitys havaittavan maailmankaikkeuden laajuudesta. Järjettömän suuri paikka.
Seuraava artikkeliUSAn ilmavoimien erikoisjoukkojen lentokoneet, sotakoneiden priimaa