Joko luulit, että vanha kunnon VHS-teknologia olisi tullut tiensä päätökseen? Ilmeisesti markkinoita vanhalle kunnon magneettinauhalle kuitenkin riittää, sillä esimerkiksi Panasonic on juuri esitellyt CES-messuilla varsin yllättävän yhdistelmälaitteen. Panasonic DMP-BD70V taitaa nimittäin nykyaikaisten Blu-ray levyjen toiston ohella myöskin arkistoista löytyvien VHS-kasettien pyörittämisen. Soitin pystyy jopa vanhan VHS-materiaalin skaalaukseen täyteen 1080p resoluutioon asti, HDMI-liitännän kautta.

Keväällä Yhdysvaltojen markkinoille saapuvan laitteen jälleenmyyntihinta asettuu noin 500 dollarin paikkeille.

Kautta: dvice.com

Edellinen artikkeliThe Canine Treadmill – koiran juoksumatto
Seuraava artikkeliNeljän tuuman taipuva OLED-näyttö rannekkeeseen upotettuna

13 KOMMENTIT

  1. Aika turhan kuuloinen keksintö, mutta kai jollain tollaselle on sitten vielä käyttöä kun kerta tuollaisia vielä julkastaan 🙂

  2. Oho. En olisi uskonut tuollaista näkeväni. On varmasti heinoa katsoa niitä nauhoja Full HD-tarkkuudella:)

  3. Vielä kun saataisiin laite joka toistaisi vanhat kaitafilmit hdmi:n kautta teräväpiirtona. 😉

  4. Käyhän noiden vhs-dvd-laitteiden kauppa vieläkin, joten tämä vain lisää siihen teräväpiirto-ominaisuudet. Ei taida olla tallennusta blu-raylle tuossakaan, mutta dvd-tallennus sentään löytyy? Eipä kauheasti ole hyötyä muuntaa vhs:iä mihinkään parempaan kuin dvd:lle.

  5. Kuinkahan kauan VHS-nauhureita vielä on saatavana? En millään tahtoisi rakkaista nauhoistani luopua, enkä toisaalta nähdä siirtämisen vaivaa varsinkin, kun 95% niiden sisällöstä on sellaista, jota en milloinkaan katso, mutta tahdon silti ne arkistoida. Onko esimerkiksi noille jo mainituille kaitafilmeille myynnissä uusia toistolaitteita?

  6. Kyllä noita VHS -nauhoja on vielä aika paljon maailmalla. Itse olen nähnyt niitä ihan uusissa linja-autoissa sekä mm. Finnairin lentokoneissa sekä junissa. Pyörittää niin kivaa VR:n junan esittely videota 😛

  7. On firmoja mitkä kääntävät rahaa vastaan esim. noita kaitafilmejä DVD-levyille, jos itse ei jaksa tai ole osaamista. Vasta käänsin VHS-DVD -yhdistelmällä VHS:t DVD:ksi ja sitten heitin VHS:t pois.

  8. voiko tuolla sitten ripata blurayn VHS:lle…sellaista laitetta olen etsiskellytkin

  9. On kyllä melkoinen vekotin tämä. Taitaa mennä hankintalistalle heti kun näitä saa suomesta. Saas nähdä toteutuuko ennustukseni koskaan yhdistelmästä jossa olisi myös digiviritn mukana ja jolla pystyisi nauhoittaan vhs filmille digikuvaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.